Публикация

Проф. Генчо Начев стана Рицар на годината

Отличието на Ордена на рицарите тамплиери в България беше връчено на проф. Начев на тържествена церемония


Директорът на болница „Св. Екатерина“ в София проф. Генчо Начев бе удостоен със званието „Рицар на годината“. Наградата му бе тържествено присъдена от Ордена на рицарите тамплиери в България, информира в. „Труд“.

Проф. Начев, който е и национален консултант по кардиохирургия, получи престижното отличие от ген.-майор (о.р.) Румен Ралчев, Велик приор на Велик приорат България на церемония в столичния хотел „Маринела“.

Над 300 рицари и дами се събраха на традиционния коледен благотворителен бал. Те бяха приветствани от Велия приор, който представи и досегашните носители на званието „Рицар на годината“. Сред тях са акад. Антон Дончев, вицепрезидентът Маргарита Попова, столичният кмет Йорданка Фандъкова. Кулминацията на вечерта бе именно представянето на тазгодишния Рицар на годината. Проф. Начев стана част от ритуал, който се разкри пред гостите на бала. Той се появи, облечен в бяла тога, и за да бъде удостоен с наградата.

По традиция средствата от търга, който тамплиерите провеждат на бала си, отиват във фонд за даровити деца. С тях те отпускат годишни стипендии за малки таланти. Едно от най-големите постижения на Ордена за годината е именно развитието на конкурса „Рицарят в мен“, подкрепен от Министерството на образованието и наукатa, допълва изданието.

Коментари