Публикация

Коледен празник в СБАЛ по детски болести

Той е насрочен за утре, 13 декември, като за доброто настроение на малките пациенти ще се погрижат бате Енчо и аниматори. Ще има и подаръци


В Специализираната болница за активно лечение по детски болести (СБАЛДБ) в София на 13 декември, вторник, от 10:00 часа ще се проведе акция „Коледна магия“.

Тя се организира в рамките на националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край“.

Целта на събитието е да се създаде празнично настроение сред болните деца, техните родители, медицинския и немедицинския персонал на лечебното заведение. Специалната атмосфера ще бъде постигната чрез красива украса и коледни шапки за всички в болницата. Вълшебството ще бъде допълнено от представлението на маговете от Quick Hands Project. 

За празничното настроение на децата ще се погрижи актьорът и художествен управител на парк „Боби и Кели“ Енчо Данаилов – бате Енчо, както и аниматори от детския център, преобразени като Дядо Коледа, Снежанка и маскотите Боби и Кели. Всички заедно ще украсят и коледната елха, след което малките пациенти ще получат подаръчета, лично от добрия старец.

По време на събитието ще бъде изнесена актуална информация за развитието на аниматорската програма и за отражението й върху емоционалното и здравословното състояние на децата. 

В официалното откриване ще участват д-р Мария Екимова – изпълнителен директор на СБАЛДБ, д-р Наталия Минчева – заместник-директор на СБАЛДБ, и лекари от болницата.

Националната инициатива „Приказки без край” се реализира в България от ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това кампанията позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите. 

Организатори на националната инициатива са „ГлаксоСмитКлайн“ и „Панадол бебе“, с подкрепата на Българската педиатрична асоциация. Медийни партньори са бТВ, Нова телевизия и Нет инфо. 

Повече информация за събитието - на www.facebook.com/prikazkiBezKray

Коментари