Публикация

Училище за родители на деца с атопичен дерматит


Инициативата „Училище за родители" на Българското дерматологично дружество предвижда образователни курсове, в които семействата ще могат да научат както повече за заболяването, така и да получат ценна информация за това как да хранят, как да обличат, кога да ваксинират, какво поведение да имат и как могат да облекчат състоянието на детето с атопичен дерматит.

„Атопичният дерматит е генетично обусловено заболяване, т.е. някой от семейството – майка, баща, баба или дядо боледуват от алергичен ринит, бронхиална астма, екзема или уртикария.

Това нещо определя и поведението на родителите към болното дете. Някои от тях чувстват вина, че тяхното заболяване е предадено на детето и се опитват да компенсират по най-различни начини.

Родителите не осъзнават, че ставайки нещастни, споделяйки нещастието на своето дете, те не го правят по-щастливо. Те разбиват живота си в името на едно заболяване, което е нелечимо по целия свят”, каза проф. Николай Цанков, председател на Българското дерматологично дружество.

Лекциите ще бъдат безплатни за родителите, като е необходимо предварително записване на тел. 803 43 02.

Първата среща в „Училище за родители” ще бъде на 24 февруари.

Коментари