Публикация

Мъж с церебрална парализа събира пари за болно дете

32-годишният Георги от Горна Оряховица ще облече костюм на Дядо Коледа и ще посещава домове и фирми срещу символична сума


Млад мъж от Горна Оряховица, страдащ от церебрална парализа, развива благотворителна дейност, облечен като Дядо Коледа. Вече три години преди празниците 32-годишният Георги Симеонов помага на болни и страдащи хора, информира Дарик.

Идеята му дошла, когато посетил русенското село Черешово, където се запознал с двама трудноподвижни мъже в инвалидни колички. Решил да им помогне с каквото може.

Решил по Коледа да се облича като Добрия старец и срещу символичната цена от 5 лв. да посещава домове, фирми и институции. С усмивка подарява на деца и възрастни предварително подготвени подаръци. 

Тази година мъжът иска да подкрепи лечението на 8-годишната Виктория от железничарски град, която е инсулинозависима и има нужда от специален сензор, който да дава информация за състоянието й на всеки пет минути. Стойността на апарата е около 10 000 лв., сумата непосилна за семейството на малкото момиче.

За да помогне, Георги отново ще сложи костюма на Дядо Коледа благотворително и ще посещава домове във Велико Търново, Горна Оряховица, Долна Оряховица, Първомайци и Лясковец. Необходимо е предварително записване на телефон 0988318904.

Досега младият мъж е получил над 20 поръчки за разнасяне на подаръци, но се надява до настъпването на празниците те да станат много повече и да успее да събере поне една част от парите, необходими за закупуването на така необходимия за малката Вики сензор.
 

Коментари