Публикация

УМБАЛ „Св. Анна“ – София АД, привлича все повече млади медици

„Подмладяването на личния състав на УМБАЛ „Св. Анна“ – София АД е част от нашата визия за развитие", заяви Изпълнителният директор на болницата - д-р Славчо Близнаков.


Точно четиридесет са младите лекари, дипломирали се през 2016 г., приети на работа през настоящата година в УМБАЛ „Св. Анна“ – София АД. Четири са новоназначените млади медицински сестри, трима рехабилитатори, две акушерки и двама са рентгеновите лаборанти.

„Подмладяването на личния състав на УМБАЛ „Св. Анна“ – София АД, е част от нашата визия за развитие. Ние сме болница с национално значение, на която разчитат десетки хиляди пациенти от София и цялата страна и при нас младите специалисти имат безценната възможност да се докснат до опита на сериозна част от най-добрите лекари в България“, заяви Изпълнителният директор на болницата - д-р Славчо Близнаков.

„Ръководството на нашата болница не е съгласно с наскоро изразеното в медиите мнение, че видите ли в България  „Има три начина да специализира един лекар у нас - да е дете на някого, да има пари или да предложи секс“.  Ние се гордеем с всеки един от младите медици, направили УМБАЛ „Св. Анна“ – София АД свой личен професионален избор! При нас, те имат възможността да работят със страхотен екип и да се впишат в  традиция, която вече е била велика много преди да се родят. Най-важното е, че всеки млад лекар получава равен шанс и не делим хората по социален произход, религиозна принадлежност, пол, раса и т.н.

Факт е, че през 2016 година бяха направени огромни по мащабите си инвестиции, вследствие на което пациентите ни имат възможността да ползват предимствата на най-модерната техника в условия, съизмерими със стандартите на всяка една водеща болница в Европа и света.

Най-голямата гордост на УМБАЛ „Св. Анна“ в София обаче е екипът от елитни лекари, медицински сестри, санитари и съпътстващи ги колеги, чиято репутация повече от 100 години е сред емблемите на здравеопазването в България.“, подчерта още д-р Близнаков.

 

Коментари