Публикация

Варненската УМБАЛ „Света Марина” с обновена клиника


Във варненската Университетска болница „Света Марина” беше откритa напълно обновената Втора неврологична клиника с отделение за интензивно лечение на неврологични заболявания.


Клиниката обслужва пациенти от цяла Североизточна България. В нея се лекуват остри мозъчно-съдови инциденти, възпалителни заболявания на нервната система - менингити, енцефалити, полирадикулоневрити, множествена склероза, миастения и миастенна криза, епилепсия, паркинсон и др. 


"Структурата не е ремонтирана от пускането й в експлоатация в преди 24 години", каза директорът на болницата проф. Красимир Иванов.


"Революцията в здравеопазването обаче е отварянето на програмата за регионално развитие на болниците", коментира проф. Иванов.

Той посочи, че именно по тази инициатива до 31 март варненската УМБАЛ ще подаде документи за създаването на високотехнологичен университетски онкологичен център.

На откриването присъстваха премиерът Бойко Борисов, министърът на финансите Симеон Дянков и министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев.

Премиерът съобщи, че болниците в страната могат да получат финансиране за 288 млн. лева, ако разработят качествени проекти.

„Ако обаче има само едно нарушение при обществените поръчки, проектите и парите спират”, каза Бойко Борисов.

 

Коментари

????