Публикация

Според веганите производството на мед е изнасилване

Без коментар


"Медът е храна за пчеличките и ние им го отнемаме, което е вид кражба" - каза в ефира на "Здравей България" по НОВА Николай Донев - председател на българския вегански съюз. Той описа производството на мед по следния начин:

"В процеса на създаването на меда в пчелната индустрия се обезглавяват мъжките стършели, извлича се пчелната им сперма и се инжектира в женските пчели-майки и това е процес на изнасилване. Също така пчеларите опушват кошерите, за да откраднат меда". (07:34 мин. от видеото)

 

Оставяме коментара на вас...

източник на видеото

Коментари

Албена Хюбнер
20 дек 2016 11:57

" Човек без необходимото образование и професионален опит няма капацитета да интерпретира препоръките на научни организации, да не говорим, че е невеж да чете и интерпретира научна информация от научни списания с Импакт Фактор. Докато никой не се интересува от професионалната биография на подобни лица ще слушаме бисери за "изнасилването на пчелите". - именно! Крайно време е медиите да избягат от "сензационното" говорене и да подходят отговорно към темата, давайки трибуната на истинските специалисти, които боравят с научно обосновани факти, а не с емоционални презумпции. Благодаря Ви, д-р Баймакова! Щастливи коледни празници!

Г-жо Хюбнер, не е необходимо да се оборва каквото и да било, симпатичния младеж сам изобличава своето невежество (и това смятам е видно за всеки средноинтелигентен човек). Важното в такива случаи е провеждащия интервюто и цялото общество да се поинтересуват от позицията на какво образование (медицина, фармация или биология), каква професионална квалификация (къде в чужбина е специализирал) и какъв професионален опит (къде и на каква позиция е работил) има съответното лице излязло в медия и почнало да говори и обяснява "компетентно" каквото сметне за вярно! Човек без необходимото образование и професионален опит няма капацитета да интерпретира препоръките на научни организации, да не говорим, че е невеж да чете и интерпретира научна информация от научни списания с Импакт Фактор. Докато никой не се интересува от професионалната биография на подобни лица ще слушаме бисери за "изнасилването на пчелите". По темата бих взела съвет от проф. д-р Веселка Дулева, проф. д-р Божидар Попов, проф. д-р Донка Байкова, доц. д-р Даниела Попова и други лекари-специалисти по медицинска специалност "Хранене и диететика", това бих посъветвала и Вас (да се доверите на лекарите-специалисти по темата). За съжаление, в медиите много рядко се дава трибуна на тези специалисти, а вместо това се подкрепят всякакви знайни и незнайни "експерти по изнасилване на пчелите". Изводите оставам на Вас. Пожелавам Ви позитивна и успешна седмица. С уважение.

Много ми допадна финалът за мъжките и женските ...кокошки, на които се отнети фундаменталните права да се възпроизвеждат. :)

Албена Хюбнер
19 дек 2016 22:12

Всъщност, д-р Баймакова, радвам се, че коментира и лекар, защото младежът във видеото изказва предположения, свързани със здравето на децата, които според мен, меко казано, са безумни. Позовава се на Американската диетологична асоциация. Според него е напълно безвредно за децата да се хранят единствено със зеленчуци.

Без коментар!

Албена Хюбнер
19 дек 2016 16:54

И моят свекър гледа пчели и до момента само те нас са жилили, нямам спомени да сме ги насилвали. Напротив - храним ги, поим ги и т.н. Може би следващия път трябва да им се извиня, че им крадем медеца, макар да им оставяме доволно много

Дядо ми гледаше кошери и не е изнасилил нито една пчела. Моля ви стига простотии!