Публикация

МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ПЛОВДИВ НАПРАВИ КОЛЕДЕН ПОДАРЪК НА ПАЦИЕНТИ И ЛЕКАРИ В КЛИНИКАТА ПО КАРДИОЛОГИЯ

„По Коледа стават чудеса“ – така започна приветствието си проф. д-р Федя Николов, началник на Клиниката по кардиология в УМБАЛ „Свети Георги“.


Сигурно чудо може да се нарече подаръкът, който Медицински университет – Пловдив дари на клиниката: последен модел ехокардиограф General Electric Vivid E95, единствен досега в България. Високотехнологичният ехокардиограф е жизнено необходим за работата на клиниката.

Апаратът ще се използва за образна диагностика при сърдечно-съдови заболявания. Ние лекуваме пациенти от цяла Южна България, обясни проф. д-р Федя Николов. Достатъчно е пациентите да са насочени от личния лекар, за да бъдат изследвани на този ехокардиограф.

„Едно от най-хубавите неща в това да си ректор, е че можеш да осъществяваш мечти на хората, които работят в университета. Освен технологичните центровете и обектите, които купихме тази година, това е поредното постижение, с което можем да се гордеем – сподели проф. Костянев. – Знаете моите принципи: инвестирай там, където си най-силен. Мисля, че Катедрата по кардиология и Клиниката по кардиология са едни от най-добрите в нашия университет и в болницата. Другият принцип е да внедряваме максимално бързо най-новите открития, защото живеем в дигитална ера, обучаваме дигитално поколение в една много силно конкурентоспособна среда. Качеството на преподаването, диагностиката и лечението се постига не само с добро желание, а преди всичко с качествени хора, с добри преподаватели, с добра база и с много инвестиции.“

Благодарност към Ръководството на Медицинския университет – Пловдив изказа изпълнителният директор на болницата - проф. д-р Карен Джамбазов. Той оцени високо дарението от университета и пожела на лекарите да бъдат все така успешни, спокойни и уверени в бъдещето си, защото ръководството на УМБАЛ „Свети Георги“ и ръководството на МУ - Пловдив ще им оказват подкрепа във всяко едно начинание.

Областният управител Здравно Димитров поздрави присъстващите и пожела на лекарите да имат по-малко работа, но да я вършат качествено.

Предоставената високотехнологична апаратура е още една илюстрация за доброто сътрудничество между университета и болницата, от което печелят и лекари, и пациенти.

Коментари