Публикация

30 проекта на ученици от цялата страна се състезават в здравен конкурс

Той е в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести


Тридесет проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”, за учебната 2016/2017 г. , съобщава Министерството на здравеопазването.

Той се организира от здравното министерство, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.

Провежда се в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г., приета с Решение № 538 от МС на 12.09.2013 г. и е продължение на традиционния ученически конкурс „Проектът на нашия клас за живот без тютюн”.

Проектите, отговарящи на регламента, са 30, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас са допуснати 13 проекта; от 5-ти до 8-ми клас – 10 проекта, и от 9-ти до 12-ти клас – 7 проекта. 
Тазгодишното поредно издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2017 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през юни в сградата на здравното министерство.

Финалистите ще получат 9 предметни награди, по три във всяка възрастова категория, съответно I, II и III място; 3 поощрителни награди, по една във всяка възрастова категория 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас, както и една специална награда за най-добро представяне в подхода „Предай нататък”.

Списъците с номинираните проекти може да видите в прикачените файлове.

Прикачени файлове

nominirani_proekti_i_faza_tr_v-va_g-pa_9-12_kl.xlsx
nominirani_proekti_i_faza_vtora_vzrastova_g-pa_5-8_kl.xls
nominirani_proekti_i_faza_prva_vzrastova_g-pa_1-4_kl.xls

Коментари