Публикация

Край на коликите, спокойствие за вашето бебе


Коликите са трудно обяснимо състояние, за което няма изпитани и доказано ефикасни средства. Ако вашето бебе страда от колики, то страдате и вие и безспорно търсите решение на проблема.

Иновационно решение е микстура срещу колики /Gripe mixture/, която присъства на английския пазар от над 150 години и още от първия момент се превръща в любим продукт на майките, заради благоприятното й действие при облекчаване на коликите, съчетано с билковия й състав.

Продуктите от тази група са на природна основа без съдържение на алкохол. При тях няма опасност от предозиране или странични ефекти, тъй като резултатът се базира на влиянието на билки. Прилагат се, както срещу колики при новородени, така и при наличие на всякакви симптоми, свързани с хранителни разтройства при деца до 2 години /безапетитие, стомашни разтройства, предизвикани от храна, ленив стомах и др./.

Gripe mixture комбинира едновременно спазмолитично и карминативно действие и повлиява цялата храносмилателна система.

Съставът на сиропа варира, но обикновено включва сода бикарбонат, култивиран или див копър, кимион, джинджифил и лайка – компоненти, които са доказали през годините благотворното си действие върху организма при стомашни проблеми.

Маслото от ким се използва ефективно от над 5000 години за облекчаване на събирането на газове в червата, киселини и стомашни разтройства. Кимът е високо ценен като спазмолитик при леки спазми на гастроинтензиалния тракт.

Маслото от копър ограничава спазмите на гладката мускулатура. Дълги години е използван от хомеопатите при стомашни разтройства и облекчаване на газовете и спазмите в гастроинтензиалния тракт.

Копърът има също намаляващо болката и антимикробно действие. Богат е на фолиева киселина (витамин В9), каротин (провитамин А) и витамини С и Е. При деца с ленив стомах, безапетитие, запек с колики или задържане на газове стимулира храносмилането, подобрява апетита, премахва коликите.

Содата бикарбонат улеснява храносмилането, премахва чувството на тежест след хранене и има доказано много добро газогонно действие.

Вашият педиатър най-вероятно вече е препоръчал да давате на детето си по 200-300 мл. билков чай на ден, за да избегнете колики и други стомашни проблеми.

Но кой от всички видове чай да изберете? Основното предимство на Gripe Mixture е, че предоставя на детето ви лечебните свойства на всички тези билки едновременно, повлиява цялата храносмилателна система и така гарантира бързо постигане на желания ефект – спокойствие за вашето бебе.

Отскоро и българският пазар може да се радва на продукт от групата – Nurse Harvey’s /Нърс Харвис/. Сиропът, който вече 36 години помага на млади родители по целия свят да спят спокойно.

Коментари