Публикация

Малчуганите от детска градина „Делфин“ с коледна изненада от аптеки „Фаркол“

Малчуганите от детска градина „Делфин“ с коледна изненада от аптеки „Фаркол“

Децата вече учат с нова модерна компютърна техника, дарение от аптечната верига след томбола за 25-атата й годишнина


Модерна компютърна технология, с помощта на която учебния процес е по-увлекателен и ефективен, вече ползват малчуганите от най-голямата детска градина в Бургас - „Делфин“. Новата придобивка бе получена преди дни, ознаменувайки по впечатляващ начин края на годината. Тя бе дарена от бургаската аптечна верига „Фаркол“.

Децата отвърнаха на жеста с великолепен коледен спектакъл и много празнично настроение. „Благодарим от сърце на г-жа Таня Минчева Базотева – изпълнителен директор и на г-н Георги Базотев – председател на Съвета на директорите на „Фаркол“ за неоценимата помощ за обогатяване на материално-техническата база в детската градина“, каза директорът Красимира Лазарова. Преподавателите пък споделиха, че с предоставеното им оборудване - мултимедиен проектор и преносим компютър се прави още една стъпка към иновация на учебния процес в унисон с нарасналите изисквания на съвременното образование.

„Доброто образование сега ще даде по-добри възможности за децата утре. Затова решихме да инвестираме именно в сфери като образованието и възпитанието. Надявам се следващите поколения да бъдат висококвалифицирани и конкурентноспособни. Чудесно е, че днес, с този прекрасен концерт, децата ни накараха да се усмихнем“, сподели Георги Базотев.

Детска градина "Делфин" е най-голямото детско заведение не само в града, но и в България. В него се отглеждат и възпитават близо 470 деца от 1 до 7-годишна възраст. Детското заведение получи дарението по щастлива случайност, след като името му бе изтеглено на лотариен принцип от томбола на аптеки „Фаркол“ по повод тяхната 25-а годишнина. „Няма случайни неща, ние пък наскоро навършихме 35 години“, с чувство за хумор посочи директорката.

Коментари