Публикация

На летище София има само един лекар

На летище София има само един лекар

Нова фирма, обслужваща аерогарата, е осигурила лекар на Терминал 2, на Терминал 1 са фелдшери


В момента на летище София има лекар само на Терминал 2. Причината е, че наскоро е сменена фирмата, която предоставя медицинско обслужване на летището, съобщава Би Ти Ви в репортаж. Според изискванията трябва да има по един лекар и на двата терминала. 

Телевизията прави проверка след получен сигнал, че на летището няма необходимият брой лекари. Двама репортери отиват в лекарските кабинети на терминалите по едно и също време. В кабинета на Терминал 2 екипът открива д-р Веселина Янкова, директор на новата фирма, която обслужва летището. Тя твърди, че и на двата терминала има лекари. Проверка в същия момент на Терминал 1 обаче открива там само фелдшери, които твърдят, че координират работата на кабинета. 

Според д-р Янкова няма проблем и няма необслужени пътници, които са имали нужда от медицинска помощ. Според нея дори да се окаже, че двама души имат нужда от спешна помощ по едно и също време на двата терминала, тя щяла да бъде оказана. Пред репортер на Би Ти Ви обаче д-р Янкова не уточнява как ще стане това само с един лекар, вместо това пита журналиста: "На вас какъв ви е проблемът?"

Двама лекари ще има  от януари следващата година, обяви директорът на летището Христо Щерионов. Тогава влиза в сила договорът с новата фирма, която ще предоставя медицинско обслужване на летище София. По думите му предишната фирма, на д-р Даниела Вълчева, е напуснала летището предсрочно.

Коментари