Публикация

Българите от Босилеград към лекарите от ВМА: Благодарим ви, че ни лекувате от сърце!

Българите от Босилеград към лекарите от ВМА: Благодарим ви, че ни лекувате от сърце!

Признателност


С богата фолклорна програма, сърдечни думи на благодарност и добри новини служителите на Военномедицинска академия и сънародниците ни от гр. Босилеград изпратиха отиващата си 2016 година.
 

По традиция българите от Западните покрайнини се поклониха пред медицинските специалисти, които години наред се грижат за здравето им.

А Босилеградският ден на благодарността започна с добри новини, съобщени от началника на болницата генерал-майор член-кореспондент професор Николай Петров, д.м.н., а именно: дългът на ВМА от 33 млн.лв. на 30 септември 2016 г., към днешна дата вече е намален на 15 млн.лв.

По традиция празникът бе изпълнен с красивите изпълнения на няколко фолклорни групи, подготвени специално за празника.
 

Професор Николай Петров подчерта, че днешният ден е специален за него и всички негови колеги. Ден, в който сънародниците ни от Босилеград изказват своята благодарност към всички медици и към ВМА за това, че са продължили традицията, създадена през 2009 година от премиера Бойко Борисов и тогавашния началник на болницата.
 

„Ние ще продължаваме тази традиция, защото това е хуманно, добро и създава сила и единение”,

подчерта още генерал-майор Петров.

Според статистиката, за последната година сънародниците ни са преминали общо 1300 прегледа в поликлиниката на ВМА, 88 пациента са лекувани са стационарно, от които 78 са оперирани.
 

Началникът на болницата изказа своята огромна благодарност към жителите на Босилеград и за организираните няколко кръводарителски акции

в Центъра по трансфузионна хематология. И в днешния ден, включително, имаше 15 души, които дариха кръв безвъзмездно.
 

А след статистиката, дойде ред и на емоционалното слово на кмета на гр. Босилеград Владимир Захариев:
 

„Обичаме ви. Благодарим ви, че ни лекувате от сърце и ни приемате с отворена душа.

Б
лагодарим, че във всеки един момент сте готови да ни помогнете. Благодарим на генерал Петров, че отговаря мигновено на обажданията ни, защото знае, че всеки един повик може да значи живот”.
 

„Благодарим, че ни доказвате постоянно, че не сме забравени от майка България. И вие не сте забравени от нас”, добави още Захариев и призова всички наши сънародници, където и да са по света да се гордеят, че са българи. 
 

Кръшни хора и вкусни домашно приготвени гозби допринесоха допълнително за празничното настроение.
 

Снимки: Вяра Йовева

Коментари