Публикация

Немската гимназия в Бургас с интерактивна дъска от томболата на аптеки "Фаркол"

Връчиха я на Училищния съвет за оборудване на специализирана зала в школото


Преди 25 години, на 13 септември 1991г., в Бургас е открита първата частна аптека в България „Здраве“. Днес тя е част от верига аптеки „ФАРКОЛ”, намиращи се на територията на града и в региона.

По повод 25-тата си годишнина дружеството организира кампания, под мотото „Заедно сме полезни повече“. Тя започна на 14 октомври и приключи на 24 ноември с юбилейна томбола, на която бяха раздадени много подаръци. Право за участие имаха всички, пазарували на минимална стойност 25 лв. в аптеките и пуснали касов бон с име на училище, детска градина или спортна школа.

Късметът при училищата беше на Немската езикова гимназия в града.

На малка церемония в училището собственикът Георги Базотев и управителят на аптеки „Фаркол“ магистър фармацевт Красимир Златев връчиха на представители на Ученическия съвет интерактивна дъска, спечелена от томболата.

Учениците се радваха на късмета си, приеха с благодарност подаръка и си пожелаха сътрудничество между бизнеса и училищата да става все по-ползотворно, да има повече и силни компании, които да ги подпомагат. От своя страна от ръководството на „Фаркол“ заявиха, че в образованието и спорта трябва да се инвестира, защото те са изключително важни за здравето и бъдещето на децата.

 

Коментари