Публикация

Фалшив сайт с логото на БНТ рекламира чайове срещу паразити

Фалшив сайт с логото на БНТ рекламира чайове срещу паразити

Там е поместено интервю с д-р Ангел Кунчев


снимка: БНТ

Интернет страница, имитираща портала на БНТ, рекламира продажбата на “вълшебни” чайове за унищожаване на паразити в човешкия организъм. Въпреки очевидната абсурност на текста, който плаши хората със смъртоносни паразити, зрители на обществената телевизия се обадили в редакцията, защото са били подведени.

Сайтът, който се появява като препоръчан и спонсориран във Фейсбук, няма нищо общо с официалните страници на телевизията - www.bnt.bg и news.bnt.bg. Домейнът на въпросната страница е руски.

В нея е поместено фалшиво интервю с главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, който е представен като главен паразитолог на Европейския съюз. Под материала се е подписал журналист, който не работи в телевизията.

В публикацията се твърди следното: „Паразитолозите бият тревога! 95% от населението на ЕС е заразено с паразити, 8 от всеки 10 смъртни случая - са на тяхната съвест!“. От името на д-р Кунчев се препоръчва специален чай срещу паразити, за който установено, че помага на всички пациенти.

В края е поместен линк, откъдето може да бъде поръчан “вълшебният“ чай на половин цена.

Самият д-р Кунчев определи публикацията като груба манипулация и злоупотреба. „За мен това граничи с престъпление“, заяви той при гостуването си в сутрешния блок на БНТ. 

„Две неща ме учудват – нахалството на тези хора и лековерието на голяма част от нашия народ“, допълни главният държавен здравен инспектор.

Коментари