Публикация

Вижте къде и до кога ще има грипна ваканция

Поради грипната епидемия ваканцията на учениците се удължава


Първият учебен ден след коледните и новогодишните празниците трябваше да е 5 януари, според наредба на МОН от 2016г. Заради високите нива на заболеваемост от грип обаче няколко общини дадоха още няколко дни ваканция на децата.

Как се удължава ваканцията поради грипната епидемия

грипна ваканция 2017От 3 януари 2017г. в област Стара Загора е обявена грипна епидемия,затова учениците са във ваканция до 9 януари. През последните дни регистрираната заболяемост в региона се е покачила на 370 на 10 000 души.

Със заповед на кмета на Община Рудозем Румен Пехливонов, четвъртък и петък са обявени за неучебни дни и на територията на общината.
Ваканцията и на учениците в Пловдив също се удължава с два дни, предаде Дарик. Ако епидемична обстановка не наложи промяна, училищата ще отворят врати на 9-ти януари, понеделник. Заповедта за удължаването на ваканцията е подписана от кмета на града Иван Тотев.

В област Габрово е обявена грипна епидемия от 30 декември 2016. Поради тази причина дните 5 и 6 януари 2017 г. са обявени за неучебни на цялата територия на Габровска област.

5 и 6 януари се обявяват за неучебни и в Добрич. Кметът Йордан Йорданов  е издал заповед за удължаване на ученическата ваканция.

5 и 6 януари ще бъдат неучебни дни и за учениците в община Бургас. По думите на началниа на Регионалния инспекторат по образованието Виолета Илиева до края на деня се очаква и официалната заповед на кмета Димитър Николов. Детските градини няма да бъдат затворени.

Грипна ваканция се обявява и в област Перник.Занятията в учебните заведения ще бъдат възстановени на 9 януари - понеделник.

Коментари