Публикация

Болница „ЕВРОХОСПИТАЛ Пловдив“ отвори вратите си за изкуството!

Болница „ЕВРОХОСПИТАЛ Пловдив“ отвори вратите си за изкуството!

С поздравления за инициативата, цветя, чаша вино и пожелания за успех открихме изложбата на двамата именити пловдивски художници Минчо Панайотов и Пламен Бешков в УМБАЛ „ЕВРОХОСПИТАЛ Пловдив“.


 Идеята, част от болницата да стане галерия по време на коледните и новогодишни празници, бе приета радушно от пациентите и техните близки. „Вие се грижите не само за здравето, а и за душите ни!“, развълнувано сподели Ваня, която е пациентка в ревматологично отделение.

Минчо Панайотов завършва Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" при проф. Васил Стоилов. Работи живопис, графика, илюстрация. Член е на СБХ, ДПХ и на Творческо обединение „26 – 5“. Живее и работи в Пловдив. Има над 45 самостоятелни изложби в България и в чужбина, като последната му проява зад граница е в Париж. Участва в международни, национални и регионални изложби.

Негови творби са притежание на Национална художествена галерия – София, Градска художествена галерия – Пловдив, на галерии и частни колекции в страната, както и в Австрия, Франция, Англия, Германия, Италия, Швеция, Швейцария, Белгия, Унгария, Дания, САЩ, Русия, Холандия, Гърция, Япония, Норвегия и др. Пламен Бешков е възпитаник на ССХУ „Цанко Лавренов“ в Пловдив. Работи в областта на живописта и графиката.

Коментари