Публикация

От печата: МЗ обяви обществени поръчки за над 23 млн. лева

От печата: МЗ обяви обществени поръчки за над 23 млн. лева

Те са за доставка на лекарства за тази година


Министерството на здравеопазването обяви две обществени поръчки на обща стойност над 23,2 млн. лв. без ДДС. От документите става ясно, че на 29 декември 2016 г. са обявени обществените поръчки за доставка на лекарства за тази година, информира в. „Дума”.

Едната поръчка е за медикаменти за лечение на български граждани, които са със заболявания извън обхвата на задължителното здравно осигуряване. Лекарствата за пациенти със СПИН, туберкулоза, психични и поведенчески разстройства, дължащи се на употреба на опиоиди, синдром на зависимост се плащат не от здравната каса, а от бюджета на министерството. Стойността на тази поръчка е над 21,13 млн. лв. без ДДС (25,35 млн. с ДДС). Поръчката е за 29 обособени позиции, като повечето от тях са препарати за лечение на СПИН. Офертите ще бъдат отворени на 8 февруари. Срокът за изпълнение е до 28 февруари 2018 г., отбелязва изданието.

Другата обществена поръчка е за доставка на радиоактивни продукти, радиофармацевтици, радионуклидни генератори, китове и радионуклидни прекурсори за цялата 2017 г. - общо 46 обособени позиции. Тази поръчка е за 2,06 млн. лв. без ДДС (2,48 млн. лв. с ДДС)., като офертите ще бъдат отворени на 9 февруари.

Коментари