Публикация

Отделението по хемодиализа в Стара Загора е в готовност за работа в тежки метеорологични условия

Отделението по хемодиализа в Стара Загора е в готовност за работа в тежки метеорологични условия

8  от 25-те пациенти на отделението по хемодиализа на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора са заявили желание да бъдат хоспитализирани в през следващите дни,  заради тежката  метеорологична обстановка.Това съобщи в.и.д."Завеждащ отделението по хемодиализа" – д-р Росен Илиев. 


8  от 25-те пациенти на отделението по хемодиализа на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора са заявили желание да бъдат хоспитализирани в болничното заведение през следващите дни,  заради тежката  метеорологична обстановка. Осигурен е болничен транспорт за пациентите от Гълъбово, Раднево, Чирпан и селата, които се обслужват три пъти седмично в отделението. При необходимост РЗИ - Стара Загора има готовност да осигури високопроходим автомобил за извозването им.

12 пациенти очакваме за първа смяна, част от тях са от Стара Загора,имаме пациенти от селата- от Раднево, Гълъбово, от с.Бащино чакаме един пациент,които трябва да дойдат днес,въпреки тежките метеорологични условия и да извършат животоспасяващата процедура.

Общо 25 са пациентите, от Стара Загора и региона,ако има пациенти в тежко общо състояние от други региони,имаме готовност да ги поемем.

Организацията за действие при тежки метеорологични условия е създадена още преди години.

Имаме практиката ден или два преди очакваното влошаване на времето,да предупреждаваме пациентите да дойдат с багаж за 2-3 дни и след процедурата ги хоспитализираме в отделениетопо нефрология,където изчакват подобрението на пътната и метеорологична обстановка.

Имаме пболничен транспорт,който ги транспортира от отделението до техните родни места.В случай че има проблем с транспортирането,се обаждаме на РЗИ, които осигуряват високопроходима техника до съответното място.

Отделението по хемодиализа към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в скоро време ще бъде пребазирано в по-удобна база. "Очакваме 4 или 6 нови апарата за хемодиализа, след обявяване на тръжната процедура на 10 януари. След това ще има и втора тръжна процедура, с която ще се подменят и останалите апарати.С това ще се подобри нивото на лечение и обслужване на 25-те пациенти.

 

Коментари