Публикация

630 души с травми в "Пирогов" за 3 дни

630 души с травми в "Пирогов" за 3 дни

Пострадалите са предимно хора в активна възраст


630 пациенти са били прегледани в спешните травматологични кабинети за деца и възрастни в УМБАЛСМ „Пирогов“ през последните 3 дни. Това съобщи за агенция „Фокус“ Мария Пойразова, говорител на УМБАЛСМ „Пирогов“.

В бройката от 630 души се включват и вторичните прегледи на хора, които вече са пострадали и е трябвало да се върнат за контролен преглед. Наложило се над 120 от пострадалите да останат за лечение в болница, уточни Мария Пойразова.

Става въпрос а са предимно хора в активна възраст. Най-честата причина за постъпването им са контузиите и травмите са в областта на китките, раменните стави, глезените и бедрата. 

През нощта най-студено е било в Добрич и Кюстендил, където са отчетени -18 градуса. Това съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

По-ниски стойности са регистрирани в Силистра и на Шабла, където са отчетени минус 14 градуса. В Разград и Благоевград термометрите са показвали минус 13 градуса. Най-високи минимални стойности са отчетени във Видин, Лом и Ахтопол. Там температурата през нощта е била минус 9 градуса.

Коментари