Публикация

БЧК започва раздаването на храна за нуждаещи се в област Стара Загора

БЧК започва раздаването на храна за нуждаещи се в област Стара Загора

10 557 души от областта ще получат пакети с хранителни продукти по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане .


За област Стара Загора ще има 11 пункта,като за по-големите населени места- Казанлък, Чирпан и Стара Загора,отделно се раздава храната по селата.На този транш,хората ще получат пакети 38кг и 550 гр. от 10 вида хранителни продукти.Това са брашно,ориз,макаронени изделия,картофено пюре,гювеч,компот,конфитюр,месни консерви,захар и обикновени вафли.

Кампанията започва от гр.Мъглиж,на 23-ти януари а графиците за всички останали населени места,където ще се раздава храна, са публикувани на сайта на БЧК, както и на сайта на агенцията за социално подпомагане,а на място,ще има указателни табели за работното време на всеки един пункт

10 557 са правоимащите в област Стара Загора, които ще получат индивидуални пакети с хранителни продукти, по  Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, съобщи в интервю за Радио Стара Загора Стефка Абаджиева, председател на Областния съвет на Българския червен кръст в Стара Загора. Списъците на правоимащите са изготвени от Агенцията за социално подпомагане Стара Загора като нуждаещите се са разпределени в четири групи. Раздаването на храните ще се извършва от служители и доброволци на БЧК във временно разкрити общински пунктове  в единадесетте общини на област Стара Загора. .

Коментари