Публикация

Съюзът на българските писатели и УМБАЛ „Св. Анна“ - София АД подписаха договор, осигуряващ пълноценни здравни грижи за писатели

Над 700 български писатели ще могат да получат поименни медицински карти, осигуряващи им правото на пълен безплатен достъп до основните медицински услуги в болницата.


Председателят Боян Ангелов и директорът на „Международна дейност и комуникации“ на Съюза на българските писатели - Димитър Христов подписаха днес споразумение с Изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Анна“  - д-р Славчо Близнаков, осигуряващо пълноценни здравни грижи за писатели. 

При подписването, д-р Близнаков сподели идеята – членовете на СБП да получат не само пълноценни здравни грижи, но и специално внимание, вследствие на индивидуално отношение тук, на място  в УМБАЛ „Св. Анна“ - София АД. Неслучайно, д-р Тотко Найденов, член на писателския съюз, съдейства за тази инициатива.

„Благодаря на д-р Близнаков, че даде възможност на нашия съюз да бъде партньор в тази прекрасна инициатива. Българските творци са хора, на които цялото ни общество дължи специално внимание и уважение. Радваме се, че за тях ще се грижат част от най-добрите лекари в България.“ - каза Димитър Христов.

 „Нашата среща е основана на една идея, която ще доведе до резултат сега и веднага, а не някъде в бъдещето“, каза на свой ред и д-р Славчо Близнаков.

Над 700 български писатели ще могат да получат поименни медицински карти, осигуряващи им правото на пълен безплатен достъп до основните медицински услуги в болницата.

В университетската болница има назначен координатор и всеки един творец, притежател на картата, след като позвъни на изписания върху нея „горещ телефон“, ще получи възможност за изследвания, прегледи в кабинетите и болнично лечение, ако такова се налага.

Медицинските карти ще бъдат предоставени от ръководството на Съюза на българските писатели, откъдето ще бъда раздавани на съюзните членове.

 

Коментари