Публикация

Медицинският факултет в София раздаде дипломи на 367 млади лекари

Медицинският факултет в София раздаде дипломи на 367 млади лекари

206 от тях са българи, отличниците са 73


367 млади лекари от  Медицинския факултет-София получиха дипломите си на тържествена церемония в Националния дворец на културата, предаде БНР.

206 от тях са българи, а 161чужденци - от Сирия, Турция, Гърция, САЩ, Израел, Кипър и Япония.

Отличниците от випуска са 73. Единствената пълна отличничка от випуска Виктория Борисова получи наградата "Златен Хипократ". Тя разказа пред радиото, че от 6-7-годишна възраст винаги е мечтаела да следва медицина. Решението й е повлияно и от това, че в семейството й има лекар.

"Обмислям различни варианти както тук в България, така и в чужбина. Ще преценя възможностите си", разказва отличничката на випуска.

Повечето абсолвенти споделят, че медицината е била тяхна детска мечта мечта, често в семейството им имат лекар, който им е бил за пример.

"Това е признание, колкото и клиширано да звучи. И когато го правиш с желание, въпреки че е доста сериозно и отговорно, се получава. Трябва да влагаш много любов и страст. Надявам се да стана добър лекар, за да помагам на хората", разказа една от абсолвентките. 

Повечето млади хора заявиха, че засега ще останат в България, където също могат да се реализират и да се учат от отличните специалисти тук. 

 

 

Коментари

Само за протокола: в София има два Медицински факултета - един към Медицински университет-София и един към Софийски университет "Св. Климент Охридски". Лека вечер ...