Публикация

МБАЛ-Русе ще кандидатства за 10 млн. лв. от еврофондовете


Многопрофилната болница в Русе кандидатства за оборудване на стойност 9,983 млн. лв. от структурните фондове на ЕС.
Това обяви в Русе по време на посещението си в болницата доц. Тодорка Костадинова, заместник-министър на здравеопазването.

Средствата ще се изразходват за ехокардиограф за диагностика на остри сърдечни заболявания, система за периферни нервни блокове под ултразвуков контрол, напълно оборудвана линейка за транспорт на пациенти в критично състояние.

За апаратура за Централната стерилизационна и операционни зали са предвидени 1,992 млн. лв., за оборудване на родилното, гинекологичното и неонатологичното отделение – близо 1,5 млн. лв.

За 1,9 млн. лв. ще бъде осигурена апаратура за операционни и интензивни отделения – ехокардиограф за 240 хил. лв., линейка за 120 хил. лв. и мониторингова система за близо 600 хил. лв.

С част от средствата ще се подобри енергийната ефективност и ще изградят два нови асансьора, климатична и отоплителна инсталация. Ще бъде извършен ремонт на ВиК системата и електрическата инсталация. 

След Русе доц. Тодорка Костадинова ще посети МБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” - Велико Търново, МБАЛ „Св. Марина” - Варна, МБАЛ-Бургас, УМБАЛ-Стара Загора, МБАЛ „Проф. Киркович” – Стара Загора, УМБАЛ „Св. Георги” – Пловдив, МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” – Кърджали.

Коментари