Публикация

„Остеоцентър-България”: Няма защо да ухажваме здравния министър


Служители на ДАНС са посетили тъканната банка „Остеоцентър-България”, откъдето са иззети документи. Това съобщи президентът на компанията д-р Румен Хичев, който е и ръководител на неправителствените организации, на чиито разноски е осъществено пътуването на здравния министър д-р Божидар Нанев и шефа на парламентарната здравна комисия д-р Лъчезар Иванов в САЩ.

Д-р Хичев е и вицепрезидент на американската корпорация „Остеотех”, чиято дъщерна компания „Остеоцентър-България” в момента работи с 13 държавни болници.

„Предоставихме цялата изискана документация. Дадох необходимите обяснения. Убеден съм, че когато се видят фактите, ще се установи, че няма ущърб за българските национални интереси”, каза президентът на „Остеоцентър-България”.

Визитата в САЩ бе осъществена през миналата година, като в нея се е включила и д-р Теодора Джалева, директор на Изпълнителната агенция по трансплантациите.

„Нямаме никакви мотиви да ухажваме министъра на здравеопазването или да му даваме рушвети, защото от него не зависи нищо, което да е свързано с нашата работа”, поясни д-р Хичев.

Той допълни, че основните цели на посещението са били обмяна на опит и информация.

Д-р Румен Хичев определи като лъжа твърденията, че компанията изнася „контейнери с кости и тъкани” от страната. Той е категоричен, че от България се изнасят толкова тъкани, колкото е излишъкът. Печалбите идвали от таксите на чужди пациенти.

 

Коментари