Публикация

Проект за Human rights в Австрия с българско участие

Проект за Human rights в Австрия с българско участие

В приключението, наречено Еразъм+, се впуснаха 7 наши младежи. Партньор от българска страна бе „Диабет и предиабет“.


 

Проектът събра в Клафер, Австрия млади хора от 7 държави, които дискутираха човешките права и добрите практики за младежки инициативи на местно ниво в тази област. Проектът се осъществи благодарение на подкрепата на Програма “Еразъм+”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По време на проекта бе направена оценка на нагласите на младите хора към бежанците.

Ето какво казаха някои от участниците: Стоян Гечков: „Проектът в Австрия беше десетия ми проект по програма Еразъм+. Въпреки че имам доста опит, мога спокойно да твърдя, че това беше едно от най-вълнуващите преживявания в живота ми.

По време на този проект беше и най-забавното отпразнуване на Нова година, от което съм бил част. Международните проекти по програма Еразъм+ ми дават наистина много - получавам нови знания, докато съм в различна държава и в компанията на приятели от цяла Европа.

Най-ценното нещо, което получавам от тях, са контактите, които създавам. Приятелствата, които се зараждат по време на проектите, остават за цял живот. Ето защо насърчавам всеки, който има седмица свободно време, да се впусне в приключението, наречено Еразъм+”.

Сабел Башева: „Аз нямам думи да опиша чувствата си за този обмен! Това не бе просто един проект, а голяма промяна в живота ми. Срещнах толкова умни, амбициозни хора, които вече ми липсват толкова много! Проектът ми даде толкова много знания, приятелства, прегръдки, усмивки! Това са най-добрите 12 дни в живота ми!

Василена Павлевчева: „Това бяха едни от най-добрите 12 дни в живота ми. Безсънните нощи, интересни дискусии, смешни ситуации, топли прегръдки, сладки думи, луди танци, забавни игри и нови приятелства.

Ние си дадохме много обещания и се надявам, че ще ги спазим. Огромно благодаря на всички участници за тези невероятни и емоционални дни. Лидерите и тренерите бяха толкова креативни и всеотдайни. Соня, Криси, Мунджит и лидерите на групи бяха сърцето на този проект!“

Георги Димчев: „Със сигурност бих препоръчал на млади и заинтересовани хора да участват в проектите Еразмус+. Могат много неща да научат, да усъвършенстват езика си и да натрупат житейски опит. Ще се запознаят с нови, интересни хора и ще видят нови държави и култури.

Водещи на обмена бяха двама тренери от Австрия с опит в младежки проекти, които чрез иновативни методи на работа подпомогнаха участниците да достигнат до нови идеи и нагласи на базата на приятелство и толерантност.

Коментари