Публикация

Проект в Италия за правата на хората с увреждания с българско участие

Проект в Италия за правата на хората с увреждания  с българско участие

Партньор от българска страна бе „Диабет и предиабет“. В тренинга по програма Еразъм+ участваха 2 наши представители.


Проектът събра в Сицилия хора от 5 държави, които дискутираха човешките права на хората с увреждания. Осъществи се обмен на добри практики за работа с хора с увреждания и за застъпничество в тази област.

Бяха промотирани инициативи на местно ниво. Ваня и Милена представиха нашата организация и нашите застъпнически кампании. Организацията домакин представи работата си с хора с аутизъм, а другите партньори – своите специфични дейности и услуги.

Проектът се осъществи с подкрепата на Програма “Еразъм+”. Според нашите момичета проектът е бил едно от най-вълнуващите преживявания в живота ми. По време на този проект всички участници са получили нови знания, срещнали са се с нови, интересни хора, култури, обичаи.

Създали са нови приятели от цяла Европа. За Ваня и Милена това бе първият проект по тази програма и донесе голяма промяна в живота им.

Момичетата споделиха: „Срещнах толкова дейни хора, които са невероятни и всеотдайни. Те работят толкова много за хората с увреждания.

По начина, по който например хората с аутизъм се отнасят към италианските организатори – тяхната организация - може да се съди, че те ги обичат, че разчитат на тях.“

„Бих препоръчала проектите Еразмус+ на млади хора и на младежки работници. Това е перфектен начин да се запознаеш с иновативни методи на работа и да събереш много кураж и хъс, който да пренесеш в България“.

 

 

Коментари