Публикация

Спасиха крака на мъж, обгорял при токов удар

Спасиха крака на мъж, обгорял при токов удар

Пациентът е постъпил с изгаряния, причинени от токов удар. Мъжът е ударен от волтова дъга от 2000 W, като тя влиза през левия му крак и излиза през дясната му ръка


След 10-дневни операционни процедури и кожни пластики лекари от Отделение по пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ „Георги Странски” – Плевен спасиха крака на мъж, който е пострадал тежко при злополука. Пациентът е постъпил с изгаряния, причинени от токов удар. Мъжът е ударен от волтова дъга от 2000 W, като тя влиза през левия му крак и излиза през дясната му ръка. Засегнато е и дясното бедро, разказват негови близки и добавят, че са разбрали, че при такива изгаряния пострадват много вътрешните тъкани. Екип начело с д-р Ивайло Рачев и д-р Ирен Богева поемат пациента, осигуряват незабавно кръвоснабдяване на крака и в продължения на десетина дена всеки ден, под пълна упойка, извършват процедури по спасението на крака.

Пациентът е внимателно наблюдаван, тъй като при наличие на такива тежки изгаряния е имало опасност да получи бъбречна недостатъчност, разказват близките.

След премахване на мъртвата тъкан на пациента са направени частични кожни пластики, последната от които ще е след месец и ще е на стъпалото, което е най-тежко пострадало. Пациентът вече е изписан, а близките му благодарят искрено на лекарите за извършените ежедневни тежки интервенции, спасили крака му.

" }-->

Коментари