Публикация

С дискова херния на 13 – има решение за такъв проблем

Проблемите на костно-мускулната система са все по-често срещано заболяване у нас. Засягат хора във всяка възраст, а в не малко случаи с такива са диагностицирани дори младежи в ранна възраст.


Проблемите на костно-мускулната система са все по-често срещано заболяване у нас. Засягат хора във всяка възраст, а в не малко случаи с такива са диагностицирани дори младежи в ранна възраст. Още повече пък са случаите, в които заради напрегнато ежедневие никой не обръща внимание на болката, докато тя не се превърне в проблем, нетърпящ отлагане.

В желанието си да са от полза на всички, търсещи и имащи нужда от лечение на проблеми на опорно-двигателната система, специалистите от Американската клиника за гръбначни заболявания в София стартираха рубриката „За гръбнака отблизо“ в ефира на БНТ 1. Заедно с екипа на предаването „Здравето отблизо“ те показват на всички, че решение за подобен род проблеми има и то в никакъв случай не е свързано с дискомфорт и крайни методи на лечение, какъвто се явява една операция. В предаването ще видите истории, чрез които ще се запознаете с пациентите на клиниката от първо лице и ще споделите радостта им от прекрасните резултати на лечението.

По време на първото издание на рубриката зрителите се запознаха с историята на 16-годишния Кристиян Крумов, който в ранна детска възраст е бил диагностициран с дискови хернии и е бил насочен към оперативно лечение. В студиото д-р Марк Бери обясни в какво се е състояло лечението на Кристиян, колко дълго и как е протекло, но най-вече какви са резултатите: „Потърсихме симптомите, това е първата стъпка. Щом има симптоми, значи нещо не е наред с невро-мускулната система. Ние даваме възможност на тялото не само да се възстанови, но и да функционира по-добре… Винаги трябва да внимаваме за стойката си. Дали седим, четем или ходим – стойката е особено важна!

Повече за историята на Кристиян и участието му в „За гръбнака отблизо“ можете да видите във видеото

Коментари