Как безопасно да  стимулираме производството на прогестерон
Как безопасно да  стимулираме производството на прогестерон
Как безопасно да  стимулираме производството на прогестерон
Lady Harmonia
Lady Harmonia
Хранителни добавки
Как безопасно да  стимулираме производството на прогестерон

Как безопасно да  стимулираме производството на прогестерон

Агнус кастус – основен елемент в състава на ЛЕЙДИ ХАРМОНИЯ -  не съдържа хормони, а в същото време  косвено и меко повлиява повишението в   нивата на прогестерона и намаляване нивата на пролактина и естрогена

 

Присъствието или отсъствието на хормонален баланс в женския организъм се определя от хармоничното взаимодействие на различните хормони. От особено голямо значение са взаимоотношенията межди прогестерона и естрогена.

Статистиката сочи, че в последните години естрогенът доминира, за сметка на прогестерона. Говорим за естрогенова доминантност. От своя страна, прогестеронът липсва, което води до хормонален дисбаланс, разстройства в месечния цикъл, болезнена менструация, репродуктивни проблеми, ускорено стареене, хипертония, затлъстяване, главоболие, постоянна умора, податливост на стрес, паника, нервност, влошава се качеството на съня, повишава се холестеролът, рискът от автоимунни заболявания и от туморни образувания. 

Разбира се, хормонален дисбаланс може да настъпи и в следствие на общи физиологични проблеми, например болести на щитовидната жлеза.

Често жените използват всякакви средства, за да се преборят със здравословните си и естетични проблеми. С лека ръка се подлагат на хормонални терапии и специални процедури, които често допълнително объркват организма.

Съвременната наука открива, че най-безопасният начин за постигане на хормонален баланс при съществуващата естрогенова доминантност е чрез стимулиране собственото производството на прогестерон. За целта  се приемат естествени продукти, които стимулират производството на прогестерона, като див ямс, цариче, агнус кастус (витекс).

 

Агнус кастус  не съдържа хормони, а в същото време  косвено и много меко повлиява повишаването на нивата на прогестерона и намаляването нивата на пролактина и естрогена. Повлиява положително настроението, влияе благоприятно при нарушения в месечния цикъл, има болкоуспокоително действие. Повлиява горещите вълни по време на менопаузата, смяната в настроенията, нощното изпотяване и остеопорозата. Значително подпомага борбата с целулита.

 

Друга ценна билка за женското здраве е  Центела азиатика (Готу кола) -  изключително полезна за кожата и кръвообращението. Тя стимулира производството на колаген и заздравяването на тъканите. Съдейства при отслабване, подобрява концентрацията и умствените способности. Подпомага функциите на мозъка и улеснява възприемането на нова информация. Заради способността си да подобрява кръвообращението и да укрепва тъканите, тя е много подходяща при отоци на краката, целулит и различни кожни проблеми.

Една от най-познатите и известни билки, действащи благотворно на кожата е репеят. Използван масово в козметиката, той пряко влияе на кожата,  като стимулира регенерацията на клетките в епидермиса. Именно затова той е естествен лек за дерматологични нарушения. Репеят има и антиоксидантни свойства, като елиминира свободните радикали в клетките. Той е отлично средство за пречистване на кръвта и лимфата. Има антибактериални, антисептични и противовъзпалителни свойства.  Може да допринесе за здравия и бистър вид на кожата. Действа пречистващо и на бъбреците. Тъй като е естествен диуретик, той спомага за по-бързото елиминиране на отпадъчни и токсични вещества от организма. 

Друга съществена роля играят антиоксидантите – вещества, които унищожават свободните радикали, като токсини и тежки метали. Едни от най-силните антиоксиданти се намират в гроздовото семе. Те неутрализират свободните радикали и подпомагат заздравяването на клетката и на съдовете. Подобряват кръвообращението и циркулацията към малките кръвоносни съдове. Повишават устойчивостта на  витамин С и витамин Е в организма, като по този начин подпомагат и тяхната антиоксидантна активност. Селенът и цинкът, сами по себе си, нямат антиоксидантно  действие, но косвено подпомагат активността на някои антиоксидантни ензими в организма. Селенът е от изключително значение и за извеждането на някои тежки токсини от организма – като алуминий и живак.

Затова ние събрахме екстракт от  агнус кастус, центела азиатика, репей, гроздово семе, селен и витамин D3 в една формула и дадохме на  продукта името ЛЕЙДИ ХАРМОНИЯ.

Мнения

7 фев 2017 16:05
Lady Harmonia
7 фев 2017 16:05

Здравейте, Мария! Благодарим за въпроса. Лейди Хармония може да бъде приеман в случаите на принудителна ранна менопауза. Нормално настъпващата менопауза е обикновено дълъг процес и организмът има възможност да се пренастрои, но дори и тогава това е шок, който най-често протича с тежки странични ефекти. Така че във Вашия случай това важи с още по-голяма сила, тъй като нарушаването на хормоналния баланс е настъпило рязко. Можете да приемате Лейди Хармония два пъти дневно по една таблетка в продължение поне на няколко месеца. (3-6). На практика той е напълно безвреден и не притежава никакви странични ефекти, така че ако се чувствате добре, можете да го приемате до пълното отшумяване на симптомите, които са строго индивидуални и като продължителност, и като интензитет. Желая Ви много здраве и усмихнати дни!

7 фев 2017 14:59
Мария Попова
7 фев 2017 14:59

Здравейте, препарата подходящ ли в случаите на принудителна ранна менопауза?

27 яну 2017 08:17
Lady Harmonia
27 яну 2017 08:17

Здравейте, Велина! Благодарим Ви за вниманието! Можете да си изследвате естрогена и прогестерона, но не е наложително. За съжаление, в България не се изследва наличието на прогестерон по съвременни методи (чрез изследване на слюнчена жлеза). Може би някои лаборатории го практикуват, но самите изследвания се изпращат в чужбина, а кръвните изследвания съвсем не са надеждни и не дават реална картина. Самият продукт Лейди Хармония не съдържа хормони. Това е природен продукт, който по напълно естествен начин регулира нормалния хормонален ритъм в организма. Не притежава странични ефекти и може да се приема дълго време. Влияе изключително положително при болезнен и нередовен цикъл, при раздразнителност и депресивни състояния, характерни за предменструалния синдром. Подобрява кръвообращението и влияе благотворно върху кожата, косата и ноктите. За всякакви въпроси оставам на разположение. Желая Ви здраве и усмихнат ден!

26 яну 2017 22:12

Здравейте! Искам да попитам дали преди да започна прием на Lady Harmonia е необходимо да изследвам нивата на естроген?