Публикация

Как безопасно да  стимулираме производството на прогестерон

Как безопасно да  стимулираме производството на прогестерон

Агнус кастус – основен елемент в състава на ЛЕЙДИ ХАРМОНИЯ -  не съдържа хормони, а в същото време  косвено и меко повлиява повишението в   нивата на прогестерона и намаляване нивата на пролактина и естрогена

 

 

Присъствието или отсъствието на хормонален баланс в женския организъм се определя от хармоничното взаимодействие на различните хормони. От особено голямо значение са взаимоотношенията межди прогестерона и естрогена.

Статистиката сочи, че в последните години естрогенът доминира, за сметка на прогестерона. Говорим за естрогенова доминантност. От своя страна, прогестеронът липсва, което води до хормонален дисбаланс, разстройства в месечния цикъл, болезнена менструация, репродуктивни проблеми, ускорено стареене, хипертония, затлъстяване, главоболие, постоянна умора, податливост на стрес, паника, нервност, влошава се качеството на съня, повишава се холестеролът, рискът от автоимунни заболявания и от туморни образувания. 

Разбира се, хормонален дисбаланс може да настъпи и в следствие на общи физиологични проблеми, например болести на щитовидната жлеза.

Често жените използват всякакви средства, за да се преборят със здравословните си и естетични проблеми. С лека ръка се подлагат на хормонални терапии и специални процедури, които често допълнително объркват организма.

Съвременната наука открива, че най-безопасният начин за постигане на хормонален баланс при съществуващата естрогенова доминантност е чрез стимулиране собственото производството на прогестерон. За целта  се приемат естествени продукти, които стимулират производството на прогестерона, като див ямс, цариче, агнус кастус (витекс).

 

Агнус кастус  не съдържа хормони, а в същото време  косвено и много меко повлиява повишаването на нивата на прогестерона и намаляването нивата на пролактина и естрогена. Повлиява положително настроението, влияе благоприятно при нарушения в месечния цикъл, има болкоуспокоително действие. Повлиява горещите вълни по време на менопаузата, смяната в настроенията, нощното изпотяване и остеопорозата. Значително подпомага борбата с целулита.

 

Друга ценна билка за женското здраве е  Центела азиатика (Готу кола) -  изключително полезна за кожата и кръвообращението. Тя стимулира производството на колаген и заздравяването на тъканите. Съдейства при отслабване, подобрява концентрацията и умствените способности. Подпомага функциите на мозъка и улеснява възприемането на нова информация. Заради способността си да подобрява кръвообращението и да укрепва тъканите, тя е много подходяща при отоци на краката, целулит и различни кожни проблеми.

Една от най-познатите и известни билки, действащи благотворно на кожата е репеят. Използван масово в козметиката, той пряко влияе на кожата,  като стимулира регенерацията на клетките в епидермиса. Именно затова той е естествен лек за дерматологични нарушения. Репеят има и антиоксидантни свойства, като елиминира свободните радикали в клетките. Той е отлично средство за пречистване на кръвта и лимфата. Има антибактериални, антисептични и противовъзпалителни свойства.  Може да допринесе за здравия и бистър вид на кожата. Действа пречистващо и на бъбреците. Тъй като е естествен диуретик, той спомага за по-бързото елиминиране на отпадъчни и токсични вещества от организма. 

Друга съществена роля играят антиоксидантите – вещества, които унищожават свободните радикали, като токсини и тежки метали. Едни от най-силните антиоксиданти се намират в гроздовото семе. Те неутрализират свободните радикали и подпомагат заздравяването на клетката и на съдовете. Подобряват кръвообращението и циркулацията към малките кръвоносни съдове. Повишават устойчивостта на  витамин С и витамин Е в организма, като по този начин подпомагат и тяхната антиоксидантна активност. Селенът и цинкът, сами по себе си, нямат антиоксидантно  действие, но косвено подпомагат активността на някои антиоксидантни ензими в организма. Селенът е от изключително значение и за извеждането на някои тежки токсини от организма – като алуминий и живак.

Затова ние събрахме екстракт от  агнус кастус, центела азиатика, репей, гроздово семе, селен и витамин D3 в една формула и дадохме на  продукта името ЛЕЙДИ ХАРМОНИЯ.

Коментари

Lady Harmonia
7 фев 2017 16:05

Здравейте, Мария! Благодарим за въпроса. Лейди Хармония може да бъде приеман в случаите на принудителна ранна менопауза. Нормално настъпващата менопауза е обикновено дълъг процес и организмът има възможност да се пренастрои, но дори и тогава това е шок, който най-често протича с тежки странични ефекти. Така че във Вашия случай това важи с още по-голяма сила, тъй като нарушаването на хормоналния баланс е настъпило рязко. Можете да приемате Лейди Хармония два пъти дневно по една таблетка в продължение поне на няколко месеца. (3-6). На практика той е напълно безвреден и не притежава никакви странични ефекти, така че ако се чувствате добре, можете да го приемате до пълното отшумяване на симптомите, които са строго индивидуални и като продължителност, и като интензитет. Желая Ви много здраве и усмихнати дни!

Мария  Попова
7 фев 2017 14:59

Здравейте, препарата подходящ ли в случаите на принудителна ранна менопауза?

Lady Harmonia
27 яну 2017 08:17

Здравейте, Велина! Благодарим Ви за вниманието! Можете да си изследвате естрогена и прогестерона, но не е наложително. За съжаление, в България не се изследва наличието на прогестерон по съвременни методи (чрез изследване на слюнчена жлеза). Може би някои лаборатории го практикуват, но самите изследвания се изпращат в чужбина, а кръвните изследвания съвсем не са надеждни и не дават реална картина. Самият продукт Лейди Хармония не съдържа хормони. Това е природен продукт, който по напълно естествен начин регулира нормалния хормонален ритъм в организма. Не притежава странични ефекти и може да се приема дълго време. Влияе изключително положително при болезнен и нередовен цикъл, при раздразнителност и депресивни състояния, характерни за предменструалния синдром. Подобрява кръвообращението и влияе благотворно върху кожата, косата и ноктите. За всякакви въпроси оставам на разположение. Желая Ви здраве и усмихнат ден!

Здравейте! Искам да попитам дали преди да започна прием на Lady Harmonia е необходимо да изследвам нивата на естроген?