Публикация

В Сити Клиник Бургас премахват разширени и спукани капиляри чрез склеротерапия.

Специализираният  кабинет по ангиология и доплер в Сити Клиник Бургас  предлага отскоро много ефективен рутинен метод за лечение на разширени и спукани капиляри по краката, наречен  склеротерапия.


Специализираният  кабинет по ангиология и доплер в Сити Клиник Бургас  предлага отскоро много ефективен рутинен метод за лечение на разширени и спукани капиляри по краката, наречен  склеротерапия.
Ръководителят на кабинета е д-р Насратулах Мобаракшах, специалист вътрешни болести, кардиология и ангиология , който от близо година работи в морския град, пет години е бил в престижни болници в София, а преди това – в Индия.
 „Склеротерапията е  нова крачка в стратегията на Сити Клиник Бургас  да предоставя най-добрите достижения на медицината на нуждаещите се пациенти.  Освен, че премахва козметичния дефект, тя е вариант за лечение на сериозния венозен дефицит”- казва управителят на специализираната болница по кардиохирургия и кардиология, д-р Мариана Контева.
Капилярите са най-малките кръвоносни съдове в човешкото тяло. Те представляват края на артериалната система и за разлика от вените и артериите са много по-тънки. Въпреки това, капилярите имат изключително важна роля, защото благодарение на тях кислородът и хранителните вещества в кръвта достигат до всички тъкани в тялото.
Смята се, че около една трета от хората с разширени мрежовидни капиляри по краката, в един по-късен етап започват да страдат и от разширени вени.
Това е сериозен козметичен проблем, който засяга предимно женските крака. По-често разширените и спукани капиляри се появяват по вътрешната страна на бедрото, където кожата е много нежна. Те сформират  капилярни мрежи, които с течение на времето стават все по-изразени. Мъжете са засегнати значително по-рядко. 
Капилярите се разкъсват  до повърхността на кожата, като не се усеща болка или парене. Появяват се с  напредването на възрастта, но могат да се проявят и по-рано, в резултат на  слаби стени на кръвоносните съдове, лошо кръвообращение или травма, както и бременност. Основната причина е генетична предразположеност, както и слънчеви изгаряния, химични агенти, физични  и механични дразнения.

 

Коментари