Публикация

За удобство на пациентите - приемът в УМБАЛ Бургас вече е по-бърз

За удобство на пациентите - приемът в УМБАЛ Бургас вече е по-бърз

Край на опашките и лутането в УМБАЛ Бургас, приемът на пациенти вече е по-бърз! От днес всички болни минават през централната регистратура на приземния етаж в хирургическия корпус.


Приемът на болни в най-голямото лечебно заведение в областта претърпя пълна промяна, като  добрата новина за пациентите е, че процедурата вече е значително по-бърза. Вече всички болни минават през централната регистратура на приземния етаж в хирургическия корпус, където става оформянето на документацията по хоспитализация и дехоспитализация, както и пръстовата автентификация. Оттам се извършва и насочването към Детския портал, кабинетите на Спешно отделение и Медицински център  „Николай Чудовторец”. Входът на Спешно отделение към Противошокова зала  се използва само за пациенти, транспортирани с линейка. Призивът е всички останали  граждани да използват централния вход.
 

„Опашките и бавното обслужване остават в миналото. От днес ставаме по-отворени към пациентите и улесняваме достъпа до болницата. Целта ни е да станем пример за добра практика. Персоналът, който се занимава с приема и изписването на пациенти, вече е умножен по 6. На новата регистратура пациентът ще получава информация и  ще бъде насочван към точните звена, където може да получи помощ”, каза изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Мирослав Обрейков.

На представянето на новата организация присъства зам.-министърът на здравеопазването в оставка д-р Ваньо Шарков, зам.-областният управител Севдалина Турманова, кметът на Бургас Димитър Николов. зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров, зам.-директорът на РЗИ и председател на Съвета на директорите на УМБАЛ Бургас д-р Вергиния Цанова, подуправителят  на НЗОК Иванка Кръстева, народните представители Семир Абу Мелих и Димитър Бойчев, председателят на Общинския съвет Костантин Луков, лекари и медицински сестри от болницата.

„С помощта на Министерството на здравеопазването, УМБАЛ Бургас тази година ще  извърши ремонт на двете педиатрични  отделения, ще закупи 10 нови апарата за хемодиализа и ще направи ремонт на две зали в Отделението по анестезиология и интензивно лечение (Реанимация)”, каза зам.-министърът на здравеопазването в оставка  д-р Ваньо Шарков. Според него реорганизация в посрещането и обслужването на болните в УМБАЛ Бургас създава ново лице на болницата.

Кметът Димитър Николов също поздрави д-р Обрейков за навременните действия за подобряването на обслужването на пациентите. От своя страна изпълнителният директор на лечебното заведение благодари на Vivacom и фирма РСР, които са дарили оборудването за новата регистратура.

 

Коментари