Публикация

Благотворителните календари на УМБАЛ Бургас във фирмени офиси в цялата страна

Част от последните бройки купи дистрибуторът на лекарства и консумативи "Фаркол"АД


Благотворителните календари с 12-те недоносени бебета, родени в бургаската многопрофилна болница вече са във фирмени офиси в цялата страна. Част от последните бройки бяха купени от дистрибутора на лекарства и консумативи „Фаркол“.

Централата на компанията е в Бургас, където останаха няколко календара. Останалите потеглиха към клоновата й мрежа в страната. Така, в дарителската кауза се включиха и регионалните складови бази на „Фаркол“ в Пловдив, Шумен, Велико Търново и София.

Средствата от продажбата на календарите ще послужат за закупуване на медицински консумативи за нуждите на Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас.

Снимките за календара са правени през ноември 2016 г. и показват здрави и щастливи бебета, които по нищо не се различават от децата, родени без проблеми. Но всъщност техните първи дни и месеци от живота им, подобно на други с тяхната съдба, са постоянна борба за оцеляване. Тя, в голяма степен, зависи от знанията и уменията на медицинските екипи, както и от необходимата за това специализирана апаратура.

Друга благородна кампания „Дари капачка - спаси живот“ мобилизира десетки училища, институции и фирми в събирането на пластмасови капачки, след чието рециклиране ще се закупи кувьоз за Отделението по неонатология в бургаската болница.


 

Коментари