Публикация

Близначки с бяла и кафява кожа са любимци на медиите в САЩ

Близначки с бяла и кафява кожа са любимци на медиите в САЩ

Шансът за двуяйчни близнаци от различни раси е 1 на 500


Бебета близначки с различна кожа и очи са любимци в социалните мрежи и често ги показват по медиите в САЩ, предава Си Ен Ен.

Сестричките се казват Калани и Джарани Дийн. Калани е с бяла кожа и сини очи, а Джарани – с тъмна кожа и кафяви очи.

Родителите на двете близначки са Уитни Мейер и Томас Дийн от град Куинси, щата Илиноис. Майката не спира да пуска снимки на прекрасните дечица, откакто са се родили през април миналата година.

Семейството още не може да повярва на късмета си.

„Когато се родиха, се опитах да осмисля какво ни се случва. Това е толкова рядко, че не можех да повярвам, че се случва на нашите близначки“, разказва пред Си Ен Ен Уитни. „Със сигурност обаче децата са от различни раси".

Майката Уитни е бяла, а бащата Томас е чернокож, което обяснява донякъде феномена. Двете момиченца са двуяйчни близначки и това означава, че всяко дете е създадено от отделна оплодена яйцеклетка. Така всяко бебе наследява различна комбинация от гени от майката и от бащата, за разлика от еднояйчните близнаци, при които една оплодена яйцеклетка се дели и двете деца са с еднакви характеристики.

Така, когато родителите са от различни раси, при двуяйчните близнаци е възможно наследените при двете деца гени за цвят на кожата и очите да са различни.

Все пак подобни различни близнаци са доста редки. За семейства от различни раси, които очакват дете, шансовете да се родят близнаци с различна кожа и очи е 1 на 500, коментира за Би Би Си генетикът Джим Уилсън.

Източник: Си Ен Ен

Коментари