Публикация

Д-р Илко Семерджиев: Целта ми ще бъде здравната система да се успокои

Д-р Илко Семерджиев: Целта ми ще бъде здравната система да се успокои

Днес е официалната церемония по всъпване в длъжност на новия служебен здравен министър


 

 

 

 

 

 

"Целта ми ще бъде здравната система да се успокои; нормативният хаос да бъде намален; колегите да получат по-предвидима среда, за да могат да планират живота си, а хората да могат да разчитат повече на тях и на здравеопазването като цяло".

Това пише в профила си във Фейсбук новият служебен министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев.

Той благодари за поздравленията и доброто отношение и уверява, че ще направи всичко възможно, за да оправдае оказаното му доверие.

Д-р Семерджиев изразява надежда, че ще успее да формира добър екип в Министерството на здравеопазването, за няколко месеца да отчете напредък и да остави здравния сектор и държавата в по-добро състояние.

Ето и целия текст, публикуван снощи в социалната мрежа:

"Скъпи приятели,
Благодаря ви за поздравленията, добрите думи и доброто отношение!
Уверявам ви, че ще направя всичко възможно, за да оправдая доверието ви. Зная, че във вербалното пространство на политиката лъжата често е на въоръжение и затова държа да кажа следното – от мен очаквайте респект към фактите, максимално възможната обективност и служба в обществен интерес. Зная, че при липсата на законодателен орган е много трудно да се направят значими промени в здравната система, но все пак могат да бъдат възстановени някои баланси, както и да бъдат поправени някои грешки. 

Целта ми ще бъде здравната система да се успокои; нормативният хаос да бъде намален; колегите да получат по-предвидима среда, за да могат да планират живота си, а хората да могат да разчитат повече на тях и на здравеопазването като цяло.

Съзнавам, че въпреки късия срок, очакванията към мен ще бъдат големи и ще дам всичко от себе си, за да постигна подобрения. В едноседмичен срок ще вляза в документалната и фактическа информация за здравната система, след което ще оповестя завареното и ще очертая параметрите на решенията, с които биха могли да се постигнат подобрения. 

Ще се наложи да работя и в други области на социалната политика, но вярвам, че ще мога в Министерството на здравеопазването да формирам добър екип, който ще се грижи за изпълнението на решенията. Сигурен съм, че макар и за няколко месеца, ще постигнем възможното, за да отчетем напредък и да оставим здравеопазването и държавата в по-добро състояние".

 Д-р Илко Семерджиев днес всъпва официално в длъжност.

Коментари