Публикация

3 причини да отложите отслабването за февруари

3 причини да отложите отслабването за февруари

Но отслабването не бива просто да се отлага за следващия месец, а през януари е необходимо планиране, проучване и подготовка, за да има пълна готовност, когато настъпи февруари.


Когато отминат коледните и новогодишните празници, след еуфорията и богатите трапези, идва време за равносметка, която обикновено е няколко килограма отгоре. Обикновено решаваме, че щом празниците са свършили, трябва да започнем с диетите веднага. ТОва е грешка, обяснява Андрю Шанахън, автор на книгата – наръчник за отслабване MAN v FAT: The Weight Loss Manual. Не отслабвайте през януари, казва и

посочва три основни причини за провала на плановете за отслабване веднага след Нова година

Първата е, че януари идва след декември - месецът на препиване и преяждане, след празнични партита, коледните и новогодишни трапези, когато повечкото пиене и хапване идват съвсем естествено. 

Второ, през февруари също е и по-умно да се влиза във форма във фитнеса. Тъй като мнозина се заричат да спортуват повече през новата година, фитнес залите обикновено са най-претъпкани през януари. 

Трето, не бива да се подценява и липсата на напрежение при започване на здравословното отслабване. А когато масово всички са на диета заради отминалите празнични софри, то е добре да се похапва нормално.

През януари е добре да се направят три много важни неща.>>>

Коментари