Публикация

Доц. Красимира Христова: „Тежките медикаменти за контрол на холестерола могат да бъдат избегнати“ /ВИДЕО/

Как се подобрява липидния статус, общия холестерол  и теглото на пациенти с нискостепенна дислипидемия  и на какво се дължи положителното въздействие на НОЛИПИД ФОРТЕ – вижте в следващото видео


Високият холестерол е един от основните рискови фактори за  сърдечно съдова смъртност. Добрата новина е, че този фактор подлежи на контрол и с адекватен  хранителен режим, умерена физическа активност и подходяща хранителна добавка той може да се поддържа в норма. И да се избегне приемът на статини и други тежки медикаменти, които в повечето случаи водят да поражения върху  черния дроб и  мускулни увреждания и др.

Такава хранителна добавка на българския пазар е НОЛИПИД ФОРТЕ, която при продължителна употреба /поне 6-8 месеца/ поддържа добрия липиден статус. Говорим за случаите на нискостепенна дислипидемия и пациенти с  общ холестерол от 6,5 до 7,5  при норма  5,2 и триглицериди до 3.0 - 3.5 при норма от 1, 8.

Стъпвайки на опита от международни проучвания, започнали още преди десетина години в САЩ и Куба, доц. Красимира Христова провежда  такова и в България , за да се види ефекта върху българското население. За целта е наблюдавана  група жени в начална фаза на дислипидемия и наднормено тегло.

Как се подобрява липидният им статус, общия холестерол  и теглото  и на какво се дължи положителното въздействие на НОЛИПИД ФОРТЕ – вижте в следващото видео.

Коментари

Нолипид форте
15 фев 2017 10:01

Здравейте, тук Ви предлагаме една статия за храните, които по естествен начин регулират стойностите на холестерола. Сред тях ще намерите и тези, които са източник на витамин К2http://www.credoweb.bg/hapcheto-za-kontrol-na-holesterola-ne-mozhe-da-izkupi-grehovete-na-bezrazbornoto-hranene-content-97895.html

Може ли повишента консумация на вит К съдържащи храни/листни зеленчуци/ да повлияе на атероматозния риск? Кои антиатерогенни храни бихме могли да препоръчами на пациентите си?

Може ли Нолипид форте да се приема заедно с лекарства за понижаване на кръвното като Ко Диован например?Влияят ли си взаимно по някакъв начин

Нолипид форте
8 фев 2017 11:06

Здравейте! Нолипид форте може да се комбинира със всякакви медикаменти, включително и със статини и такива, за понижаване на кръвното.