Публикация

483 човека са преминали през травматологичния кабинет на Спешно отделение на УМБАЛ-Русе, от които около 150 са хоспитализирани

Поради ниските януарски температури през хирургичния кабинет на Спешно отделение са преминали и двама пациента с измръзване. Те са настанени в отделение „Пластично-възстановителна и естетична хирургия“


От 7 януари до днес, 1 февруари, 483 човека са преминали през травматологичния кабинет на Спешно отделение на УМБАЛ-Русе, от които около 150 са хоспитализирани.

Само за последните две седмици потърсилите помощ пациенти са 288, от които 76 са хоспитализирани в отделение „Ортопедия и травматология“ с фрактури на горни и долни крайници. Останалите са с контузии, навяхвания и леки фрактури, които не налагат хоспитализация и след преглед пациентите са освободени за домашно лечение.

Лекарите съветват възрастните хора по възможност да не излизат от домовете си, освен ако това не е съвсем наложително. В противен случай се препоръчва да бъдат придружавани с цел тяхната безопасност и по-голяма сигурност.

Поради ниските януарски температури през хирургичния кабинет на Спешно отделение са преминали и двама пациента с измръзване. Те са настанени в отделение „Пластично-възстановителна и естетична хирургия“.

" }-->

Коментари