Публикация

Две седмици безплатни прегледи за 24 000 жители на община Родопи

Кампанията се провежда с помощта на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан през февруари


Жители на селата от Община Родопи ще бъдат прегледани безплатно от висококвалифицирани специалисти във верига болници „Медлайн -Централ Хоспитал“. Инициативата е на д-р Невен Енчев, мениджър на лечебните заведения и председател на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан и на инж. Пламен Спасов, кмет на Община Родопи.

От 13 до 28 февруари линейка, оборудвана с най- съвременна апаратура, ще посети селата Белащица /13 февруари/, Ягодово /15 февруари/, Крумово /16 февруари/, Брестник /17 февруари/, Цалапица /20 февруари/, Кадиево /21 февруари/, Оризари /22 февруари/, Храбрино /23 февруари/, Устина /24 февруари/, Брестовица /27 февруари/ и Браниполе /28 февруари/. За удобство на жителите и поради лошото време, прегледите ще се извършат в пенсионерските клубове и в кметствата по населените места, в подготвени за целта помещения.

Близо 24 хиляди души ще имат възможност безплатно да се консултират с кардиолог и ендокринолог. Прегледите включват още измерване на кръвно налягане, кръвна захар, кардиограма. При нужда пациенти ще бъдат насочвани за допълнителни диагностични действия и хоспитализация.

„По предложение на д-р Невен Енчев тръгнахме в тази посока още преди четири години. Целта е да подпомогнем жителите на Общината да спестят време и средства, необходими за посещение при личния лекар, като им осигурим качествено медицинско обслужване в достъпна среда. Уверен съм в професионализма на лекарите специалисти и очаквам хората да останат доволни“, заяви Пламен Спасов.

 

Коментари