Две седмици безплатни прегледи за 24 000 жители на община Родопи
04.02.17
МБАЛ Медлайн Клиник
МБАЛ Медлайн Клиник
Лечебно заведение
Две седмици безплатни прегледи за 24 000 жители на община Родопи

Две седмици безплатни прегледи за 24 000 жители на община Родопи

Кампанията се провежда с помощта на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан през февруари

Жители на селата от Община Родопи ще бъдат прегледани безплатно от висококвалифицирани специалисти във верига болници „Медлайн -Централ Хоспитал“. Инициативата е на д-р Невен Енчев, мениджър на лечебните заведения и председател на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан и на инж. Пламен Спасов, кмет на Община Родопи.

От 13 до 28 февруари линейка, оборудвана с най- съвременна апаратура, ще посети селата Белащица /13 февруари/, Ягодово /15 февруари/, Крумово /16 февруари/, Брестник /17 февруари/, Цалапица /20 февруари/, Кадиево /21 февруари/, Оризари /22 февруари/, Храбрино /23 февруари/, Устина /24 февруари/, Брестовица /27 февруари/ и Браниполе /28 февруари/. За удобство на жителите и поради лошото време, прегледите ще се извършат в пенсионерските клубове и в кметствата по населените места, в подготвени за целта помещения.

Близо 24 хиляди души ще имат възможност безплатно да се консултират с кардиолог и ендокринолог. Прегледите включват още измерване на кръвно налягане, кръвна захар, кардиограма. При нужда пациенти ще бъдат насочвани за допълнителни диагностични действия и хоспитализация.

„По предложение на д-р Невен Енчев тръгнахме в тази посока още преди четири години. Целта е да подпомогнем жителите на Общината да спестят време и средства, необходими за посещение при личния лекар, като им осигурим качествено медицинско обслужване в достъпна среда. Уверен съм в професионализма на лекарите специалисти и очаквам хората да останат доволни“, заяви Пламен Спасов.

 

Мнения