Публикация

Замразените зеленчуци по-полезни от пресните?


Британско проучване на Института за изследване на храните показва, че замразените зеленчуци често могат да съдържат повече полезни хранителни вещества, отколкото пресните.

Въпреки че над 80% от потребителите смятат, че консумирането на пресни зеленчуци е по-здравословно, истината е, че замразените храни съдържат 45% повече от важните хранителни вещества.

Със замразяването на зеленчуците в тях се запазват много важни за организма вещества.

Хранителното съдържание на пресните зеленчуци започва да се изчерпва в момента, в който те бъдат откъснати. Установено е, че зеленият фасул бързо губи 45% от хранителните си вещества, броколито и карфиола - 25%, градинският грах до 15%, а морковите остават с 10% по-малко полезни вещества, пише още в.”Дейли Телеграф”.

Коментари