Публикация

Нападнаха екип на Спешна помощ, отказал да бута заседнала кола

Инцидентът станал в нощта срещу неделя в Омуртаг


Двама мъже са нападнали екип на Спешната помощ в Омуртаг. Фелдшерът и шофьорът на линейката били атакувани, защото отказали да помогнат при измъкване от преспите на закъсал лек автомобил, информира в. „24 часа“.

Сигнал за произшествието бил подаден през нощта срещу неделя. След полунощ екипът получил съобщение за болен, който се нуждае от спешна помощ и веднага тръгнал към адреса. Когато наближили, в съседство двама мъже се опитвали да избутат от преспите закъсал лек автомобил. Линейката спряла, защото пътят й бил препречен, а непознатите призовали шофьора и фелдшера да слязат, за да им помогнат. 

След като получили отказ с обяснението, че екипът бърза за спешен пациент, единият от мъжете се нахвърлил с юмруци върху фелдшера. От двата удара медикът получил лека телесна повреда. Въпреки това екипът се добрал до адреса и оказал помощ на болния, а сигнал за произшествието подали, когато се завърнали в сградата на Спешния център.

На нападението в полицията в Омуртаг са задържани за 24 часа нападателите - на 34 години и на 23 години. По случая е заведено досъдебно производство по член 325 от Наказателния кодекс, допълва изданието.
 

Коментари