Публикация

ЛЕЙДИ ХАРМОНИЯ   за красива  и здрава кожа

Освен подходящ хранителен режим, двигателна култура и хигиенна грижа, жената се нуждае и от меки, природосъобразни средства за осигуряване на хормонален баланс и набавяне  на нужните за организма елементи


 

Всяка жена  копнее за допир и ласка от любим човек. В същото време няма жена, която да не се притеснява от вида и състоянието на кожата си както  в моменти на  нежна  интимност, така и при публични  изяви пред много хора.

Грижата за кожата е грижа  за добрия външен вид и  за доброто здравословно състояние. Обикновено тя е показател за вътрешните състояния на организма. Липсата на достатъчно вода в тялото,  липсата на здрав сън, стресът, проблеми с храносмилането и други неразположения пряко влияят на състоянието ù. Неблагоприятните външни условия – мръсният въздух, лошата храна, цигареният дим, също се отразяват негативно. Затова външните грижи и добрата хигиена не са достатъчни. Цялостният подход, включващ влияние отвътре, би бил много по-ефективен.  

Акнето например е резултат от хормоналния дисбаланс, който се явява най-често през пубертета. И не може да бъде лекувано само с външни мазила, лосиони и кремове. Те могат само временно да „маскират“ проблема, но не и да го елиминират.

Здравето на кожата може да бъде засегнато и от недоброто храносмилане. Непълното усвояване на някои протеини, за чието смилане липсват достатъчно храносмилателни ензими, може да доведе до възпалителни процеси, които да се отразят неблагоприятно върху кожата. Затова цялостната детоксикация на организма и/или допълнителният прием на храносмилателни ензими биха възпрепятствали тези процеси.

Затова освен подходящ хранителен режим, двигателна култура и хигиенна грижа, жената се нуждае и от меки, природосъобразни средства за осигуряване на хормонален баланс и набавяне  на нужните за организма елементи.

Една от най-познатите и известни билки, действащи благотворно на кожата, е репеят. Използван масово в козметиката, той пряко влияе на кожата,  като стимулира регенерацията на клетките в епидермиса. Именно затова той е естествен лек за дерматологични нарушения. Репеят има и антиоксидантни свойства, като елиминира свободните радикали в клетките. Той е отлично средство за пречистване на кръвта и лимфата. Има антибактериални, антисептични и противовъзпалителни свойства позволяват. Може да допринесе за здравия и бистър вид на кожата. Действа пречистващо и на бъбреците. Тъй като е естествен диуретик, той спомага за по-бързото елиминиране на отпадъчни и токсични вещества от организма. 

Центела азиатика (Готу кола) е също изключително полезна за кожата и кръвообращението билка.  Тя стимулира производството на колаген и заздравяването на тъканите. Съдейства при отслабване, подобрява концентрацията и умствените способности. Подпомага функциите на мозъка и улеснява възприемането на нова информация. Заради способността си да подобрява кръвообращението и да укрепва тъканите, тя е много подходяща при отоци на краката, целулит и различни кожни проблеми.

Друга съществена роля играят антиоксидантите – вещества, които унищожават свободните радикали, като токсини и тежки метали. Те са едни от отговорниците за застаряването на клетките и оттам и на цялото тяло. Затова антиоксидантите забавят стареенето. Едни от най-силните са витамини С, А и Е. Морковите и червените чушки са богати на витамин А. Доматите, кайсиите и дините съдържат ликопен – много силен антиоксидант. Източник на витамин С шипките, ацеролата, ягодите, червените чушки, листните зеленчуци. Броколите, карфиолът, брюкселското зеле съдържат индоли и глюкорафанин. Червената боровинка е с богато съдържание на специфичен вид проантоцианидини тип А, които са със силно изявен антиоксидантен ефект. Освен това червените боровинки притежават и диуретични свойства, като по този начин подпомагат изчистването на организма от вредни токсини и бактерии. Много са полезни при цистит.

Но едни от най-силните антиоксиданти се намират в гроздовото семе. Те неутрализират свободните радикали и подпомагат заздравяването на клетката и на съдовете. Подобряват кръвообращението и циркулацията към малките кръвоносни съдове. Повишават устойчивостта на  витамин С и витамин Е в организма, като по този начин подпомагат и тяхната антиоксидантна активност. Билки със силна антиоксидантна активност са гинко билобата, зеленият чай, розмаринът, мащерката, маточината, босилекът.

Селенът и цинкът, сами по себе си, нямат антиоксидантно  действие, но косвено подпомагат активността на някои антиоксидантни ензими в организма. Селенът е от изключително значение и за извеждането на някои тежки токсини от организма – като алуминий и живак.

Затова ние събрахме екстракт от  ангус кастус, центела азиатика, репей, гроздово семе, селен и витамин D3 в една формула и дадохме на  продукта името ЛЕЙДИ ХАРМОНИЯ.

Коментари