Публикация

Ръководствата на ВМА и КНСБ проведоха работна среща

Ръководствата на ВМА и КНСБ проведоха работна среща

Стиковка на бъдещите планове и мерки


Ръководствата на Военномедицинска академия и КНСБ проведоха работна среща по инициатива на синдикалната федерация.

На нея присъстваха началникът на болницата ген.-майор чл.-кор. проф. Николай Петров, д.м.н., заместник-началникът на ВМА по диагностично-лечебната дейност полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, помощник-началникът на болницата по административната дейност полк. Валери Георгиев, президентът на КНСБ Пламен Димитров, Диана Найденова – главен експерт Активни мерки на пазара на труда към КНСБ, Георги Братованов от Федерацията на независимите синдикални организации от Българската армия, както и синдикални членове от болницата.

По време на срещата проф. Петров запозна синдикалистите с отчета за дейността и проведената реформа, откакто начело на болницата е настоящото ръководство – от намаляване на размера на дълговете и увеличението на доходите на персонала до направените ремонтни дейности и закупената апаратура.   

„Използвам случая, за да благодаря на ръководството на КНСБ за съвместната ни работа. Срещата е удобен момент, за да стиковаме усилията и бъдещите планове. Ние сме на прав път и екипната работа дава своите резултати”, коментира още началникът на ВМА.

„Успехите са факт, резултатите са впечатляващи. Определено ръководството има решаваща роля, но без вас служителите това нямаше как да се случи”, заяви от своя страна и президентът на КНСБ Пламен Димитров. 

Той подчерта досегашната подкрепа, която са оказвали на ВМА и даде заявка това да продължи и занапред. 

По време на срещата представителите на синдиката разговаряха и със синдикалните членове на болницата и обещаха, че ще продължат усилията си за увеличение на основната работна заплата и повишаване заплащането на нощния труд.

Коментари