Публикация

„Ротаракт“ и „Интеракт“ дариха на Детската хирургия апарати за вливания на медикаменти

Младежите от двете организации за втора поредна година правя дарение в детско клинично звено на в УМБАЛ Свети Георги - Пловдив.


Инфузионни помпи – перфузори и инфузомати, за дозирано вливане на медикаменти, на стойност 6800 лева получи днес Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ Свети Георги - Пловдив, съобщи нейният началник проф. д-р Пенка Стефанова. Тя уточни, че дарението ще се използва в Интензивния сектор на Детска Хирургия.

Високоспециализираните апарати бяха дарени от младежите от „Интеракт Пловдив Флипопол“ и „Ротаракт Пловдив Филипопол“, а средствата за закупуването им са събрани основно от продажба на коледни сувенири, украса и лакомства. Това разказаха младите хора днес при връчване на дарението в клиниката.

Своите арт и кулинарни произведения членовете на двете младежки структури към Ротари Клуб Пловдив – Филиполол са продавали по Коледа на щанд, осигурен им безплатно от Мол „Марково тепе“ в самата сграда на търговския център, и на Немския коледен базар в павилион, също безвъзмездно предоставен от Община Пловдив. Към инициативата са се включили и Фондация „Движение на българските майки“, сладкарница „Dolce Mela“ и бижутерийният магазин „Ice Jewelry“, разказа Радостина Гайдарова от „Ротаракт“. Кристина Иванова от „Интеракт“ обясни, че наред с базара, младите хора са организирали и коледно парти за набиране на средства за инфузионните помпи.

Членовете на „Интеракт Пловдив Филипопол“ са тийнейджъри на възраст от 12 до 18 години, а на „Ротаракт Пловдив Филиопол“ – млади хора от 18 до 30 години. Акцията им не е първата в полза на малки пациенти от УМБАЛ Свети Георги - Пловдив. Миналата година, отново след организиране на благотворителен базар, двете младежки структури дариха три перфузора на Отделението по онкохематология в Клиниката по педиатрия и генетични заболявания.

Целта на проектите, които „Ротаракт“ и „Интеракт“ реализират, е устойчиво развитие, както и стремеж да се даде добър пример на останалите членове от обществото, за да могат повече хора да се приобщят към подобни значими инициативи, споделиха младежите.

Коментари