Публикация

Евросредства за участие на български производители в изложения от три сектора

Евросредства за участие на български производители в изложения от три сектора

Събитията са част от календара на Интер Експо Център


Събитията са част от календара на Интер Експо Център

Български производители ще получат частично финансиране от Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия за три от изложенията на Интер Експо Център, съобщават от ведомството.

Средствата са получени по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ по Проект № BG16RFOP002-2.003-0001 „Създаване на условия за устойчиво развитие и успешно интегриране на българските предприятия на европейски и международни пазари, чрез осигуряване на подкрепа за участие в международни търговски панаири и конференции“.

Изложенията, за които фирмите могат да получат финансиране са MachTech&InnoTech Expo - за металообработващи машини и инструментално оборудване (4 до 7 април), Техномебел и Светът на мебелите - за мебели, машини и материали (от 24 до 28 април) и Булмедика/Булдентал -  за хуманна и дентална медицина (от 17 до 19 май).

„Целта на проекта е малките и средните фирми да се представят първо на събитията у нас, където идват чуждестранни компании и така да придобият опит и готовност за излизане на външните пазари“, коментира Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център.

По негови думи за първи път агенцията финансира изложенията с европейски средства. „През изминалите две години ИАМСП е подпомагала частично български фирми с пари от националния бюджет. Отново очакваме силен интерес от компаниите, защото тази помощ видимо оказва благоприятно влияние върху развитието им“, каза Иванов.

Повече информация може да получите на www.sme.government.bg.

Коментари