Публикация

Лекари от Бургас спасиха бебе, тежащо 600 грама 

Лекари от Бургас спасиха бебе, тежащо 600 грама 

Три месеца по-късно малката Екатерина вече е 1 800 грама


Лекари от Отделението по неонатология на Университетската болница в Бургас спасиха бебе, което се родило едва 600 грама. 

Малката Екатерина се появила на бял свят преждевременно през ноември. Веднага след раждането си тежала 570 грама, информира Нова телевизия.

Тя е дълго чакано дете, зачената е инвитро. 

Цели осем години водихме борба, за да я имаме. Бременността ми не беше никак лека, имах прокървявания почти всеки месец”, разказва майката Ева Гогова.

Три месеца по-късно Екатерина вече тежи 1 800 грама. 

Вече всички сме спокойни и щастливи, че я има”, казва бащата. 

Това е един комплексен случай, при който, ако не беше Ева, едва ли щяхме да стигнем толкова далеч и толкова успешно”, отбелязва д-р Антонио Душепеев, началник на родилното отделение. „Беше един доста дълъг лечебно-диагностичен процес, 3 месеца по-късно мислим, че сме успели окончателно”.

Д-р Стилияна Томова, началник на неонатологичното отделение, споделя, че грижата за толкова малки деца е трудна.  

Това не е въпрос само на тегло, а на цялостна незрялост на организма – на белия дроб, сърдечно-съдова система, храносмилателна система. Справянето с всеки един проблем е предизвикателство”, уточнява д-р Томова. 

Очаква се до 10-ина дни малката Екатерина да бъде изписана и най-накрая ще се озове в прегръдките на майка си за постоянно.

Щастливите родители се надяват скоро да имат и второ детенце. 

Повече гледайте във видеото по-долу.

Коментари