Публикация

Кампанията безплатни прегледи на специалисти от „Медлайн-Централ Хоспитал“ стартира от с. Белащица

Благотворителната акция в община Родопи се провежда с помощта на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан и ще продължи две седмици


С безплатни прегледи в с. Белащица стартира днес двуседмичната благотворителна кампания на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан в селищата на община Родопи. Близо час преди началото възрастни хора чакаха в пенсионерския клуб за консултации, за да споделят своите проблеми с кардиолога д-р Мария Димитрова и с ендокринолога д-р Александър Ботушанов от верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив и да получат помощ от тях. 

Благодарим на кмета на община Родопи Пламен Спасов и на д-р Невен Енчев, председател на ордена, за грижите, които полагат, защото в тоя студ всяко ходене до града за нас се превръща в огромен проблем, коментираха пенсионери.  

На 15 февруари акцията ще продължи с прегледи в с. Ягодово. Оборудваната с най-съвременна апаратура линейка ще посети след това Крумово /16 февруари/, Брестник /17 февруари/, Цалапица /20 февруари/, Кадиево /21 февруари/, Оризари /22 февруари/, Храбрино /23 февруари/, Устина /24 февруари/, Брестовица /27 февруари/ и Браниполе /28 февруари/. Прегледите ще се извършат в пенсионерските клубове и в кметствата по населените места, в специално подготвени за целта помещения. Близо 24 хиляди души ще имат възможност безплатно да се консултират с кардиолог и ендокринолог. Прегледите включват още измерване на кръвно налягане, кръвна захар, кардиограма. При нужда пациенти ще бъдат насочвани за допълнителни диагностични действия и хоспитализация.

Кметът Спасов припомни, че инициативата започна преди 4 години по предложение на пловдивския предприемач д-р Енчев. Целта е да се помогне на жителите на общината да спестят време и средства, необходими за посещение при личния лекар, като им се осигури качествено медицинско обслужване в достъпна среда. Уверен съм в професионализма на лекарите специалисти и очаквам хората да останат доволни, заяви той. 

Коментари