Публикация

МБАЛ „Света София” с нова инициатива „Лекари за лекари”

МБАЛ „Света София” с нова инициатива  „Лекари за лекари”

Д-р Десислава Въргулева представи пред екипа на АГО на МБАЛ "Света София" презентация на тема „Усложнения на третия период на раждането”


Споделяйки мнението,че обучението не завършва с дипломирането, а медицината непрекъснато се развива, екипа на лечебното заведение започна серия от колегиуми. Подобни инициативи за ежеседмични  в повечето  европейски и световни здравни заведения.

Началото постави д-р Десислава Въргулева,която представи пред екипа на АГО презентация на тема „Усложнения на третия период на раждането”.

От година д-р Въргулева  продължава обучението си като специализант по акушерство и гинекология в МБАЛ  „Света София''. Чаровната лекарката споделя, че за всеки медик отдаден на призванието е важно да продължи обучението си, за да поддържа на високо ниво медицинското обслужване.  Именно такава е и целта на „Лекари за лекари”  -  обмяна на опит  и непрекъснато поддържане на професионалното ниво. Безспорна е и ползата за пациента, тък като всеки предизвикателен случай се обсъжда от целия екип.

Коментари