Публикация

Над 80 фирми ще участват в изложението „Алея на здравето”


Над 80 фирми ще представят своите продукти по време на традиционното изложение  „Алея на здравето”, което ще се проведе от 12 до 16 март в НДК.

Основна цел на изложението е да представи здравословния начин на живот. На щандовете ще бъдат показани лекарствени, медицински и фитотерапевтични продукти, включително традиционни лекарства и други препарати.

Всеки ден от 10:00 до 19:00 часа посетителите ще могат да се подложат на безплатни изследвания като измерване на костна плътност с ултразвуков апарат или тест за оценка на личния риск от остеопозора.

В рамката на глобалната инициатива „2010: Година на белия дроб” акцент на пролетната „Алея на здравето” ще са дихателните проблеми и вредата от тютюнопушенето.

Специалисти ще измерват безплатно количеството въглероден оксид в издишния въздух с цел ранна профилактика, ще консултират за различните методи и средства за отказване от цигарите. 

Изложението се организира със съдействието на Министерството на здравеопазването, Националния център по опазване на общественото здраве и Националната браншова стопанска камара на търговците-дистрибутори на едро на лекарствени средства, медико-санитарни и билкови препарати.

Коментари