Кампанията безплатни прегледи зарадва жителите на с. Крумово
17.02.17
МБАЛ Медлайн Клиник
МБАЛ Медлайн Клиник
Лечебно заведение
Кампанията безплатни прегледи зарадва жителите на с. Крумово

Кампанията безплатни прегледи зарадва жителите на с. Крумово

Инициатор на благотворителната акция в община Родопи е Ортодоксалният орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан  

В третия ден от благотворителната кампания на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан в селищата на община Родопи медицинският екип от кардиолог д-р Мария Димитрова и невролог д-р Красимира Филотева на верига болници „Медлайн.Централ Хоспитал“ се погрижи за жителите на с. Крумово. Заедно с тях в селото в тъмни зори пристигна и специално оборудваната с най-съвременна медицинска апаратура линейка.

Безплатните прегледи се проведоха в специално подготвено от местната управа помещение в кметството в селото. За нас е голямо удобство не само защото лекарите идват на крака при нас, но и защото можем да си направим необходимите изследвания, без да пием пътя до града, благодаряха пациентите. Инициативата се провежда повече от 3 години и се надяваме да не спира, защото ние по-млади няма да ставаме и ходенето до града ще става все по-трудно, шеговито подмятаха пенсионери.

Двуседмичната кампания, която се провежда по инициатива на кмета на община Родопи Пламен Спасов и на пловдивския предприемач и председател на ордена д-р Невен Енчев, стартира в понеделник от с. Белащица. Десетки възрастни бяха дошли за консултация час преди началото на прегледите. При голям интерес преминаха консултациите и на 15 февруари в с. Ягодово.

Утре медиците ще преглеждат жителите на Брестник. На 20 февруари продължават в с. Цалапица, следват Кадиево /21 февруари/, Оризари /22 февруари/, Храбрино /23 февруари/, Устина /24 февруари/, Брестовица /27 февруари/ и Браниполе /28 февруари/. Прегледите включват още измерване на кръвно налягане, кръвна захар, кардиограма. При нужда пациенти ще бъдат насочвани за допълнителни диагностични действия и хоспитализация.

Кметът Спасов отбеляза, че целта е да се спестят време и средства на жителите на общината, необходими за посещение първо при личния лекар, а след това и при специалист, като им се осигури качествено медицинско обслужване в достъпна среда. Уверен съм в професионализма на лекарите и виждам, че хората са доволни, заяви той.

 

 

Мнения